A feltörekvő országok legjobbjai között

2016. december 01. - 11:48 Hét magyar, köztük a Debreceni Egyetem is felkerült a 41 ország 300 intézményét rangsoroló Times Higher Education listájára, amelyet most hoztak nyilvánosságra.

Szerda este nyilvánosságra hozták a Times Higher Education (THE) brit szakfolyóirat 2017. évi, a feltörekvő országok és BRICS-államok felsőoktatási intézményeit rangsoroló listáját, amelyben a Debreceni Egyetem a 201-250. helyet foglalja el.

(A BRICS betűszó öt jelentős feltörekvő gazdaság társulását takarja. Az öt ország: Brazília, Oroszország, India, Kína és a Dél-afrikai Köztársaság. A betűszó az öt ország angol nevének kezdőbetűiből áll össze: Brasil, Russia, India, China és Republic of South Africa.)

A rangsor összeállításakor ugyanazokat a szempontokat veszik figyelembe, mint az összesített világrangsor esetében: a tanulási környezet és a kutatás minőségét, az intézményhez köthető publikációk idézésének számát, a kutatásokból és a vállalati partnerekkel fenntartott kapcsolatokból származó piaci bevétel nagyságát, valamint a külföldi oktatók, hallgatók és a publikációkban közreműködő társszerzők számát. A THE rangsor élén két kínai egyetemet találunk, de az első tízben is a távoli ország hat egyeteme foglal helyet.

Magyarországról összesen hét felsőoktatási intézmény került be a THE listájára.

Sajtóiroda - BZs