Budapest 2024 - Vívjuk ki együtt!

2016. november 30. - 10:33 Szilágyi Áron és Kovács „Koko” István olimpiai bajnokok kampányoltak a Debreceni Egyetemen a 2024-es ötkarikás játékok hazai rendezése mellett. A sportolók a nemzet olimpiájára készülnek.

- Az az életérzés, amit először 1992-ben Barcelonában megtapasztaltam, semmihez nem fogható, egészen mássá formálja az embert. Sajnos a 90-es évek óta megváltozott a sport megítélése, de meggyőződésem, hogy az olimpia hazai megrendezése újra egységbe kovácsolná a nemzetet – érvelt az olimpiai bajnok ökölvívó, Kovács „Koko” István a Debreceni Egyetemen azon a tájékoztatón, ahol a Budapest 2024-pályázat részleteit ismertették. 


Már a nyári riói játékok előtt jelezte támogató szándékát az azóta már kétszeres olimpiai bajnok kardvívó, Szilágyi Áron is.

- Számomra nem az a legnagyobb érték, hogy egy-egy döntőt akár ötmilliárd néző is megnéz a TV-ben. Sokkal inkább az motivál, hogy tízezer sportolóval és akár több tízezer lelkes szurkolóval lehetünk együtt, ami hazai környezetben még felemelőbb és még élvezetesebb versenyeket hozhat – emelte ki a Budapest 2024 „arca”.

Hazánk nyolcadik az elnyert nyári olimpiai érmek számát tekintve, ugyanakkor egyetlen ország a TOP10-ben, amely nem volt még helyszíne ötkarikás játékoknak.

- Egyedülálló koncepció a miénk, hiszen egy egész ország rendezné a világ legnagyobb sporteseményét. Az Agenda 2020-nak megfelelően egy fenntartható olimpiát tervezünk, ami hatalmas lökést adhat a gazdaságnak és a sportéletnek egyaránt – mondta Rózsa Iván, a Budapest 2024 kommunikációs igazgatója.

Debrecenben a labdarúgás és a röplabda selejtező mérkőzéseit rendeznék, a Nagyerdei Stadionban és a Főnix Csarnokban. A pályázatot az egyetem is támogatja.


- Tudományos hátterével, szervezőkészségével, valamint hallgatói önkéntes munkájával tud hozzájárulni a Debreceni Egyetem egy sikeres olimpiához. Küldetésünknek tekintjük a sport és a hozzá kapcsolódó tudományok fejlesztését, az utóbbi évtizedben látványos eredményeket értünk el, a város pedig szakági világbajnokságok sorát rendezte az elmúlt húsz évben. Ha Magyarország sikerrel pályázik a 2024-es olimpiára, az Debrecen sikere is lesz – fogalmazott Bács Zoltán kancellár, miután ellátta kézjegyével az együttműködési megállapodást.

 

Sajtóiroda