Jótevő termékekkel a gyógyulásért

2016. november 29. - 15:53 A Debreceni Egyetem Gyermekhematológiai-Onkológiai Tanszékén ápolt beteg gyermekek gyógyítását támogatja idén a Leukémiás Gyermekekért Alapítvány közreműködésével a Derecskei Gyümölcsös karácsonyi akciója.

Az alapítvány 1990-ben a megye első civil szervezeteként jött létre azzal a céllal, hogy segítsen a Debreceni Egyetem Gyermekgyógyászati Klinikáján kezelt leukémiás és daganatos betegségben szenvedő gyermekeken.

- Néhány évtizeddel ezelőtt 10 kis betegből kettőt tudtunk megmenteni. Mára ez az arány megfordult. Feladatunk, hogy az eddig elért sikereket erősítsük és ez a szám tovább emelkedjen – mondta a november 29-i tájékoztatón Kiss Csongor tanszékvezető, az alapítvány elnöke.

A cég Jótevő Termék kampányával november 14. és december 31. között valamennyi eladott termék árából 100-100 forinttal támogatja az alapítvány munkáját.

- Emellett karácsonyi ajándékcsomagot állítunk össze azoknak a beteg gyermekeknek, akik kénytelenek a kórházban tölteni az ünnepeket – mondta Szabó Imre, a gyümölcsös alapítója.