Látogatócsúcs volt a DExpón!

2016. november 28. - 16:54 Minden eddigi rekordot megdöntött az idei DExpo. A Debreceni Egyetem középiskolásoknak rendezett nyílt napjain 5410 reménybeli hallgató ismerkedett az intézmény kínálatával.

A november 23-24-i kétnapos programra nem csak Debrecen, és a szűkebb régió, hanem még dunántúli városok diákjai is érkeztek, hogy megtudják: milyen is debreceni diáknak lenni?


– A Debreceni Egyetem legnagyobb beiskolázási programjának népszerűségét és ismertségét mutatja, hogy – a DExpo kérdőív válaszai alapján – sokan olyan barátaiktól, ismerőseiktől hallottak a rendezvényről, akik tavaly még érdeklődőként, ma pedig már hallgatóként érkeznek nap, mint nap az intézménybe. Érdekesség, hogy egyre több határon túli érdeklődő középiskolás regisztrál: idén sokan Szlovákiából, Romániából, Ukrajnából érkeztek, de volt, aki Szerbiából jött el hozzánk – mondta az unideb.hu portálnak Rőfi Mónika, a Rendezvénykoordinációs és Alumni Központ vezetője.

Kínálatban nem volt hiány: újszerű elrendezésben, saját standokon mutatkozhattak be az egyes karok, valamint most első alkalommal önállóan a Hallgatói Önkormányzat is, de emellett az egyetemi élet valamennyi területéről kaphattak információt az érdeklődők.

A Főépület 3-4. emelete igazi hallgatói klubbá változott két napra. A DExpo moziban az egyetem saját készítésű kisfilmjeit, az egyetemi hétköznapok és ünnepi események legjobb pillanatait felidéző videókat láthatták a leendő egyetemisták egy-egy pohár teát kortyolgatva.

Aki pedig meghökkent a mozdulatlan, élő szobrok alkotta „műalkotástól”, hamar rájöhetett, hogy ide is begyűrűzött az Amerikából indult divat: a mannenquin challenge.

Sokan készítettek közös szelfit eDE, az egyetemi kabalafigura társaságában, vagy akár taláros fotót, a DExpo diplomával.

Természetesen lehetőség volt a diákélet komolyabb oldalának megismerésére is, hiszen a karok bemutató órákon szemléltették, mire számíthat az, aki úgy dönt: a Debreceni Egyetemet választja továbbtanulása helyszínéül.

Sajtóiroda - BZs