Női sikerek

2016. november 14. - 15:12 Újabb győzelmet könyvelhettek el a Debreceni Egyetem női kosarasai, 20 ponttal nyerték vasárnapi bajnokijukat. A női futsalosok is kitettek magukért, a csapat az eddigi legjobb teljesítményét nyújtotta a hétvégi fordulóban.

Magabiztosan legyőzte hazai pályán a Kiss Lenke KS együttesét a DEAC női kosárlabda csapata. Bár a találkozó egyes periódusaiban akadozott a játék, végül megérdemelt húszpontos sikert arattak a debreceni lányok.

- Nem kezdtünk jól, pedig felkészültünk az ellenfél agresszív védekezésére. Miután megnyugodtunk, és átjátszottuk a letámadást, könnyű kosarakat szereztünk, felállt védelem ellen pedig kihasználtuk magassági fölényünket. A második félidőben érthetetlen módon újra rengeteget hibáztunk, csak a védekezésünknek köszönhetjük, hogy nem lett nagyobb baj. A végén azért helyén volt a szívük a lányoknak, így végül magabiztosan nyertünk – értékelt Kovács Imre vezetőedző.

DEAC – Kiss Lenke KS 72-52

 

Elszenvedte harmadik vereségét a DEAC Kamilla Gyógyfürdő az NB1/B-s férfi kosárlabda bajnokság hetedik fordulójában. Jól kezdett a Tiszaújváros otthonában a debreceni egyetemi alakulat, de ezt követően magukra találtak a borsodiak. Sokáig fej-fej mellett haladtak a felek, az utolsó két percre is döntetlennel fordultak. Madár András és Magyar László kosarai után nagyon nehéz helyzetbe kerültek Ferenczi Tamás játékosai (59-54), a debreceni vezetőedző ezért időt kért. Hiába próbált meg mindent ezután a DEAC, a vendéglátók higgadtak maradtak a végső sípszóig és végül hat ponttal nyertek.

- Ahhoz, hogy mérkőzést tudjunk nyerni idegenben, sokkal jobban kell értékesítenünk a büntetőket, a leindításokat és a hárompontosokat. Az első félidőben egy-két hibától eltekintve nem védekeztünk rosszul, összesen öt labdát adtunk el, de nem tudtuk bedobni a helyzeteinket, így nem tudtunk nagyobb előnyre szert tenni. A folytatásban ennél sokkal jobb támadójáték kell – fogalmazott Ferenczi Tamás vezetőedző.

Tiszaújvárosi Phoenix KK – DEAC Kamilla Gyógyfürdő 63-57

 

A nők NB1-es futsal bajnokságában megyei rangadón csapott össze a Hajdúböszörményi TE és a vendég DEAC. A Debreceni Egyetem együttesének négy alapemberét szerezte meg nyáron a böszörményi klub, amelynek egyébként is olyan erős a kerete, hogy azt is megengedhette magának, hogy a szombati találkozón alig játszatta az egykori DEAC-os játékosokat. A megfiatalított debreceni alakulat igencsak megnehezítette a HTE dolgát, hiszen a meccs háromnegyedéig nyílt volt az összecsapás. A lelkes egyetemisták eddigi legjobb produkciójukkal rukkoltak ki, de a végére elfáradtak. Hibáikat kihasználva végül győzött a Hajdúböszörmény és ezzel a tabella élére ugrott.

A böszörményi futsalosok közül többen Magyarország legjobbjai is voltak már, Vígh, Pádár, Tell és Benkő ezúttal is remekeltek, míg a DEAC-nál maga a csapat volt nagyon egységes. A régi és az új csapatkapitány, vagyis Radics Ágnes és Urai Bianka, illetve a gólt szerző és ellenállhatatlan Erdős Edina kiugró teljesítményt nyújtott, akárcsak az ifjú kapus, Katona Barbara.

- A szezon eddigi legjobb teljesítményét nyújtottuk. A lányok maximálisan betartották a taktikai utasításokat. Igazi futsalt játszottunk. Kimondottan jól védekeztünk, de a támadásokra is maradt energia. A jobb erőkből álló Hajdúböszörmény nem robogott át rajtunk, vállalható vereséget szenvedtünk. Gratulálok ellenfelünknek, sok sikert nekik a bajnokságban! – mondta a mérkőzés után Sólyom Attila szakvezető.

HTE – DEAC 6-1

 

A Debreceni Egyetem mindkét felnőtt csapat pályára lépett a labdarúgó megye I hétvégi fordulójában. A DEAC 3-1-re győzött a Sárrétudvari KSE otthonában, a gólokat Balás Viktor, Simonka Richárd és Révai Zoltán szerezte. Sáfár László alakulata ezzel a sikerrel továbbra is őrzi ezüstérmes pozícióját a tabellán. A DASE közben fordulatos mérkőzésen szenvedett 3-2-es vereséget Polgáron, a debreceni gólokat Kovács Miklós és Szalóczi Zoltán szerezte.

 

DEAC/Sajtóiroda