Báli forgatag az egyetemen

2016. november 11. - 13:17 Látványos dekorációk, fényfestés, különleges báli témák, gólyaeskü, gólyatánc, bál szépe választás, sztár fellépő - indulnak a gólyabálok.

Az elsőéves hallgatók egyetemi létük egyik legfontosabb hallgatói eseményére készülnek. November - december hónapban a vizsgaidőszakot megelőzően a Debreceni Egyetem Hallgatói Önkormányzata és kari önkormányzatai hat gólyabált szerveznek négy helyszínen négy hét leforgása alatt.

A „szezont” szokásosan az Állam-és Jogtudományi Kar Hallgatói bálja nyitja november 12-én, szombaton a Lovardában. A jubileumi XX. Hallgatói bálon a jogász gólyák esküje és nyitótánca mellett a végzősök szalagtűzésére is sor kerül. A főépületben tartják több mint 1000 résztvevővel a Medikus bált az Általános Orvostudományi, a Fogorvostudományi, a Gyógyszerésztudományi és a Népegészségügyi Karok Hallgatói Önkormányzatai. Az idei bálon november 12-én, szombaton Walt Disney mesevilága elevenedik meg nemcsak az épület belső dekorációjában és fényeiben, hanem a Főépület is egy különleges fényfestést kap.

Az Egészségügyi Kar hallgatói november 18-án, Nyíregyházán a Zilahi teremben várják a gólyabálozókat, ahol a gólyaavatás és gólyaeskük mellett bálkirály és bálkirálynő választás is lesz. A Hajdú Hotel és Rendezvényházban, Hajdúböszörményben a Gyermeknevelési és Felnőttképzési Kar az első éves hallgatói számára szervez bált. November 25-én az „Egyszer volt, hol nem volt” témája alapján készítenek dekorációt a szervezők.

A Debreceni Egyetem Gazdaságtudományi Kar - Műszaki Kar - Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar Hallgatói Önkormányzatai az egyetem főépületét választották hagyományos gólyabáljuk helyszínéül. November 26-án, az elsőéves hallgatók két nagyszabású produkcióval is készülnek. A keringő mellett néptáncot is bemutatnak gólyatáncként.

Hagyományosan a Bölcsészettudományi, Informatikai, Természettudományi- és Technológiai, illetve Zeneművészeti Karok bálja zárja a gólyabálok sorát december 3-án. A főépületbe közel 2000 résztvevőt várnak. A szervezők idén a 20-as évek revü világát idéző bállal szeretnék elkápráztatni a résztvevőket.

- A gólyabál fontos mérföldkő az egyetemi évek alatt, ezt az elsőéves hallgatók is érzik, hatalmas az érdeklődés a szemeszter kezdete óta. Idén is túljelentkezés volt a gólyabáli nyitótáncokra, nagyon aktív a gólyaközössége a Debreceni Egyetemnek. A szervezés gördülékenyen zajlik, reméljük, hogy a várakozásoknak megfelelően idén is sikeres gólyabáljaink lesznek - fogalmazott Bognár István Ádám, a DEHÖK elnöke.

A bálok programjai között a gólyák eskütétele mellett bálkirályok, bálkirálynők, hercegek és hercegnők választása, az egyetemi, kari és hallgatói vezetők ünnepi köszöntői és meglepetések is szerepelnek. A hangulatért felelős sztárvendégek és báli zenekarok listája a Debreceni Egyetem Hallgatói Önkormányzatának facebook oldalán már elérhető.

 

DEHDK PR-és Sajtóiroda- Sz.B.

Dokumentumok: