Kontinensviadalra készülő debreceni mérnökök

2016. november 02. - 14:11 Legyőzték az oroszokat a debreceni műszakisok a december 1-jén kezdődő svédországi EuroSkills verseny házi felkészülési fordulójában a hosszú hétvégén.

Legyőzték az oroszokat a debreceni műszakisok a december 1-jén kezdődő svédországi EuroSkills verseny házi felkészülési fordulójában a hosszú hétvégén.

A gyártás- és folyamatautomatizálás modern eljárásait kell alkalmazniuk a Debreceni Egyetem Műszaki Karán tanuló fiatal mérnököknek december 1-3. között a göteborgi EuroSkills versenyen: Zilahi Krisztián és Balázs Dávid tavaly a szakmák világversenyének tekintett WorldSkills döntőjéről Brazíliából kiválósági éremmel tértek haza, amivel kvalifikálták magukat az idei svédországi európai megmérettetésre.

A hosszú hétvégén tapasztalatszerzés céljából rendezett felkészülési versenyt Budapesten a Festo Magyarország Kft., amelyen az előző évek európai- és világversenyeinek feladatait kellett megoldaniuk, de korábban ismeretlen kihívások is vártak a fiatalokra.

A kétnapos nemzetközi Festo Mechatronikai Háziversenyen a magyar és az orosz versenyzők mérték össze a tudásukat, a legeredményesebb páros a Debreceni Egyetem Műszaki Karának két hallgatója, Zilahi Krisztián és Balázs Dávid lett.

Sajtóiroda - SzL