A jövő vadászai

2016. október 25. - 15:53 Második helyezést értek el csapatban a Debreceni Egyetem vadgazda mérnök szakos hallgatói az Országos Vadgazdálkodási Vadászvetélkedőn. Elméletben és gyakorlatban is helytálltak a debreceni fiatalok.

Korong- és kispuska lövészet, vadászvendég-kísérés, vadászavatás, trófeabírálat, lőtt vad-kezelés, növényismeret, terítékkészítés – az első napon gyakorlatban kellett bizonyítaniuk a vadgazda mérnök hallgatóknak a Kaposvári Egyetem Bőszénfai Vadgazdálkodási Tájközpontjában, az Országos Vadgazdálkodási Vadászvetélkedőn.

Másnap pedig már az elméleten volt a hangsúly: a vadgazdálkodás jogi és szakmai hátteréről tesztet oldottak meg, majd vadászkutyafajta-ismeretből, vadászkürtszignál-ismeretből, madarak röpkép alapján történő felismeréséből, vadászetikából és állathang-felismerésből is vizsgáztak a fiatalok.

A Debreceni Egyetem Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környzetgazdálkodási Kar vadgazda mérnök szakos hallgatói kiemelkedően szerepeltek: a Búzás Balázs, Fehér Dorottya, Kiss Gábor és Postás Zsolt alkotta csapat másodikként végzett. Fehér Dorottyát egyéni teljesítményéért is díjazták, a verseny összes résztvevője közül ő teljesítette legjobb eredménnyel a 100 pontos szakmai tesztet.

A debreceni versenyzők felkészítésében a Természetvédelmi Állattani és Vadgazdálkodási Tanszék oktatói és doktorandusz hallgatói vettek részt, Szendrei László egyetemi adjunktus vezetésével.

 

Sajtóiroda - TH