Jótékony közgazdászok

2016. október 19. - 10:52 Több mint egymillió forintot gyűjtött beteg gyermekek támogatására az egyetem Gazdaságtudományi Karának hallgatói közössége a GTK aKarom programsorozat keretében.

A Debreceni Egyetem Gazdaságtudományi Karának Hallgatói Önkormányzata hagyományteremtő céllal először szervezte meg a GTK aKarom programsorozatot. A kar hallgatóinak összetartozását szimbolizáló rendezvényen október 2-4. között az ismerkedés, a csapatépítés, a sport és a felhőtlen szórakozás mellett a jótékonyság is szerepet kapott. A hallgatók gyűjtéséből befolyt adományt jelképező csekket a szervezők október 18-án adták át az alapítvány képviselőjének a Böszörményi úti campuson.

Pető Károly, a Gazdaságtudományi kar dékánja az átadó kapcsán örömét fejezte ki abban, hogy a hallgatók már első alkalommal is ilyen bőkezűen adományoztak.

- Az egyetem legfiatalabb és egyben legnagyobb hallgatói létszámával rendelkező kara vagyunk. Remek hallgatói közösségünknek egyik tanúbizonysága, hogy a hallgatók maguktól ajánlották fel ezt a több mint 1 millió forint.

A GTK aKarom napokon a sport fontos programeleme volt a rendezvénynek. Olimpiai Akadémia, ping-pong, foci kupa, lábtenisz, erőverseny, zumba és tae bo is szerepelt a lehetőségek között.  De volt társasjáték, póker, darts bajnokság, tanár-diák vetélkedő, civil falu illetve „légvárországba” is ellátogathattak a fiatalok.

- Izgalmas, telt házas programokból nem volt hiány a GTK aKaromon, mely mindenképpen a karunk eddigi legsikeresebb rendezvénye volt. Nagyon köszönjük, hogy több mint 2000 hallgató segített az adomány összegyűjtésében, azzal, hogy jegyet vásároltak az esti rendezvényekre - fogalmazott Nagy Péter, a GTK HÖK elnöke.

A GTK HÖK a rendezvény jegybevételeiből befolyó teljes összeget, 1.142.500 forintot a Remény a Leukémiás Gyermekekért Közhasznú Alapítványnak ajánlotta fel.

- A Debreceni Egyetem Hallgatói Önkormányzata évek óta támogatja az alapítványunk munkáját. A mostani adomány a második legnagyobb felajánlása idáig a hallgatóknak. Örülünk, hogy a kapcsolat segítségével az egyetem hallgatói megismerhetik a szervezetünk céljait és segíthetik azok elérését. A befolyt összeget a Debrecenben kezelt leukémiás és daganatos gyermekek decemberi ajándékozására fogjuk fordítani - mondta Zsupos Sándor, a Remény a Leukémiás Gyermekekért Közhasznú Alapítvány elnöke.

DEHDK PR-és Sajtóiroda- Sz.B.
Fotó: K. V.