Határtalan zenés élmény

2016. október 11. - 15:52 Nagyváradon és Nagykárolyban is nagy sikerrel mutatta be Donizetti: Szerelmi bájital című vígoperájának keresztmetszetét a Zeneművészeti Kar.

A produkcióban több mint 80 hallgató, hangszeres zenészek, énekesek vettek részt, vendégművészként pedig a híres basszista, Ürmössy Imre erősítette az együttest.

- Nagyváraddal évek óta szoros kapcsolatot ápolunk, éveken keresztül rendeztük változó helyszínnel közösen a Bihor-Bihar Énekversenyt könnyűzene, népzene és komolyzene kategóriában. Miske László pedig, a darab rendezője örökös tagja a nagyváradi Szigligeti Színháznak, ahol mi is színpadra léphettünk október 4-én, és magyar nyelven énekeltük a Szerelmi bájital-t – mondta az unideb.hu portálnak Mohos Nagy Éva egyetemi tanár, a Magánének Tanszék vezetője.

Nagyvárad után október 9-én Nagykároly következett, ahol első alkalommal mutatkozhattak be a debreceni egyetemisták a zeneszerető közönség előtt. A hallgatók sikerét mutatja, hogy már szóba került egy újabb fellépés lehetősége.

- Mindkét fellépés nagy jelentőségű, hiszen egy olyan tárgy, mint a magánének oktatása során fontos a hallgatóknak, hogy színpadi gyakorlatot szerezzenek és közönség előtt is bemutatkozzanak. A kar éppen 10 éve kapta meg az opera mesterszak indítására az engedélyt. A mostani hallgatóknak ahhoz, hogy valóban értékes, használható diplomát szerezzenek, gyakorolniuk kell a szakmát a tanterem falain túl is, a közönséget szórakoztatva – hangsúlyozta Mohos Nagy Éva.

Sajtóiroda - BZs