Önkéntesek akcióban

2016. október 07. - 13:03 Két kórterem újul meg önkénteseknek köszönhetően a Debreceni Egyetem Gyermekklinikájának Infektológiai és Immunológiai Osztályán. Az országos kihíváshoz csatlakozva festékhengert ragadott Széles Diána, Debrecen alpolgármestere is.

Szebb környezetben gyógyulhatnak a jövőben a kis betegek a Debreceni Egyetem Gyermekklinikáján. Egy nagyszabású önkéntes kihívássorozat részeként két szoba kap új festést és színes dekorációt.

- A gyerekek esetében különösen fontos, hogy barátságos, tiszta és rendezett legyen a kórterem, ahol gyógyulhatnak. Ezért is fogadtuk örömmel, hogy éppen a Gyermekklinika Infektológiai és Immunológia Osztályának egy-egy kórterme újulhat meg - mondta Reiger Zsolt, a Gyermekgyógyászati Klinika szakorvosa.

Az önkéntesek újrafestik az ablakokat, ajtókat, a radiátorokat és napokon belül már a mesefigurákkal díszített szobákban épülhetnek fel a kicsik.

A falak festésében több önkéntessel együtt vett részt pénteken Széles Diána, Debrecen alpolgármestere is.

- A gyermekek kórtermének felújításával arra szeretnénk felhívni a figyelmet, hogy milyen jó másokért tenni. Így tanulhatjuk meg a társadalmi felelősségvállalást és az önkéntes munka jelentőségét – hangsúlyozta az alpolgármester.

A kihívássorozatot Novák Katalin az EMMI család- és ifjúságügyért felelős államtikára az Új Nemzedék Központ egyik projektjéhez kapcsolódóan indította el. A debreceni akcióban részt vettek a Hajdú-Bihar Megyei Család, Esélyteremtési és Önkéntes Ház munkatársai, valamint az Új Nemzedék Központ Debreceni Közösségi Terének és a Povolny Ferenc Szakképzési Centrum Szakiskolájának önkéntesei.

Sajtóiroda-MM