Megjelent az Egyetemi Élet

2016. október 05. - 16:03 Színes beszámolókkal, érdekes hírekkel, interjúkkal, programajánlókkal megjelent az Egyetemi Élet legfrissebb száma. Az újságot már megtalálhatják az olvasók a megszokott terjesztési pontokon.

Hangulatos élménybeszámoló olvasható a lapban az egyetem nem hivatalos „tanévnyitójáról”, a yoUDay-ről. A látványos stadionshow-t első alkalommal rendezte meg az intézmény. A yoUday osztatlan sikerét mutatja, hogy eddig mindössze egyetlen alkalommal, a megnyitón volt ilyen hatalmas tömeg az arénában.

És ha már stadion: átadták a Debreceni Egyetem Sportdiagnosztikai, Életmód és Terápiás (SET) Központját, amely ugyancsak a Nagyerdei Stadionban kapott helyet. A központ hallgatóknak, oktatóknak, amatőr és profi sportolóknak egyaránt segítséget nyújt a jövőben.

Az Egyetemi Élet nem feledkezett meg az itt tanuló külföldi hallgatókról sem, akik beteg gyermekek javára ajánlották fel az International Food Day teljes bevételét, másfél millió forintot. Emellett arról is olvashatunk, hogyan érezték magukat az Erasmus programmal Debrecenbe érkező külföldi diákok, amikor a nyitóesten a magyar néptánc és népzene mellett először szembesültek a hagyományos magyaros vendéglátással.

Hasznos tanácsokat kaphatnak azok, akiknek még nincs DEKa kártyájuk. Először is megnyugodhatnak, nem késtek le semmiről, és változatlanul ingyenesen igényelhető a több szolgáltatáshoz – például a könyvtár díjtalan használatához – elengedhetetlen plasztik lapocska.

Újság az újságban jelleggel beszámol a lap a hivatalos egyetemi portál, az unideb.hu megújulásáról. A honlap korszerű látványvilággal, automatizált adattárakkal és még több multimédiás tartalommal várja régi és új látogatóit.

Az októberi lapszám elektronikus verziója ide kattintva érhető el.

Sajtóiroda - BZs