Folytatódik a karrierépítés

2016. október 05. - 10:02 A Hallgatói Kapcsolatok és Szolgáltatások Központjának Hallgatói Karrierközpontja ebben a félévben is meghirdette a pályaválasztást segítő előadás-sorozatát. A szabadon választható kurzust bárki felveheti.

Karrier és magánélet, a jó prezentáció titkai, az álláskereső portálok használata, protokoll és változásmenedzsment a témái az idei félév „A karrierépítés lépcsői” című előadás-sorozatának. A Hallgatói Kapcsolatok és Szolgáltatások Központja és a Bölcsészettudományi Kar együttműködése keretében immár negyedik féléve zajló rendezvény szabadon választható tantárgyként 2 kreditért felvehető volt, de a Debreceni Egyetem hallgatói és öregdiákjai számára ingyenesen megtekinthető.

Az első előadáson Nótin Ágnes, a Pszichológiai Intézet oktatója a magánélet és a karrierre való felkészülés egyeztetéséről beszélt. Elmondta, hogyan lehet felismerni a stresszhelyzeteket, és egyszerűen kivitelezhető, gyakorlati tanácsokat adott a stresszoldásra. A résztvevők azt is megtudták, hogy érdemes tudatos tervezéssel elkerülni a halogatást, rendszeres napirendet kialakítani például vizsgaidőszakban.

- Szeretnénk, ha a Debreceni Egyetem hallgatói olyan témákban tájékozódnának, amelyek segítik az álláskeresésüket. A cél, hogy gyakorlati tanácsokkal, ötletekkel felvértezve jelenjenek meg a munkaerőpiacon – mondta el Pogány Emese, az előadássorozat szervezője, a Hallgatói Karrierközpont vezetője. Az utolsó előadó – immár a hagyományoknak megfelelően – ebben a félévben is egy külső cég humánpolitikai vezetője: december 19-én az Alumni-díjas IT Services Hungary HR-igazgatójától tudhatunk meg kulisszatitkokat.

Ebben a félévben egy tréninget is meghirdetett a Központ, ahol kiscsoportos foglalkozás keretében sajátíthatják el a résztvevők azokat az ismereteket, amelyekre szükségük van az álláskeresés során. Megtanulnak önéletrajzot és motivációs levelet írni, de önismereti feladatok is segítik őket abban, hogy a megfelelő helyre a megfelelő módon pályázzanak.

Aki pedig szeretné megtudni, a már elkészített CV-je elég figyelemfelkeltő-e, vagy jó irányban pályázik-e pozíciókra, igénybe veheti a Hallgatói Karrierközpont tanácsadásait. „Gyakorlati” és pszichológiai jellegű konzultációra a karrier@unideb.hu email-címen lehet jelentkezni. Gyakorlati tanácsokat október 11-től minden héten kedden délután 2-4-ig, csütörtökön 12-től 4 óráig lehet kérni, a pszichológiai jellegű tanácsadás pedig előreláthatólag november elején indul. Érdemes figyelni a karrier.unideb.hu honlapot, illetve a Központ Facebook-oldalát, ahol a praktikus tanácsok mellett az aktualitásokat is megtalálják az érdeklődők.

Hallgatói Karrierközpont