A DEAC hétvégi küzdelmeiről

2016. október 03. - 15:51 A hetedik győzelmét könyvelhette el a DEAC labdarúgó csapata a megye I hétvégi fordulójában. A DASE is magára talált: 3-1-re győztek szombaton a Hajdúsámsoni TTISZE otthonában. A férfi kosarasok is jól kezdtek.

Lejátszotta idei nyolcadik bajnokiját a labdarúgó megyei első osztályban szereplő DEAC, Sáfár László alakulata listavezetőként fogadta az Egyetemi Sporttelepen a Kabai Meteorit SE együttesét. A debreceni egyetemisták a 11. percben vezetést szereztek Csörgő Krisztián révén, így előnnyel vonulhattak pihenőre a félidőben. A 47. percben Simonka Richárd megszerezte a DEAC második találatát is. A kabaiak ezt követően szépítettek, rövid idő alatt kétszer is eredményesek voltak, de a DEAC a 74. percben mindent eldöntött: Kökényesi Ádám vágott a hálóba egy lecsorgó labdát.
Újabb győzelmével tovább szilárdította első helyét a tabellán a Debreceni Egyetem együttese, amely így már 21 pontos és pontelőnyből várhatja a kilencedik játéknapot.
DEAC - Kabai Meteorit SE  4-2

 

Hajdúsámsonban nyert a DASE

Győzelmet hozott a hétvégi bajnoki forduló a klub másik megye I-ben érdekelt labdarúgó csapata számára is. Pöszmet Tibor legénysége Hajdúsámsonban lépett pályára szombaton. A találkozó egésze parázs hangulatban zajlott, bár eleinte egyik kapu sem forgott igazán veszélyben. A 20. percben szereztek vezetést a Debreceni Egyetem játékosai Rácz Norbert révén, majd az 56. percben Szalóczi Zoltán növelte az előnyt. Néhány perccel később ismét Szalóczi villant, egy csel után újra bevette a hajdúsámsoniak hálóját. Nem sokkal ezután a hazaiaktól Bacskai Attilát állította ki a játékvezető egy szándékos durvaságért, így csaknem félórát emberelőnyben futballozhatott a DASE. A 68. percben Kerekes Balázs még szépített, de a debreceni győzelem egy percig sem forgott veszélyben.
A DASE ezzel az eredménnyel felkapaszkodott a táblázat tizedik helyére, így már csak két ponttal marad el az előtte álló, következő fordulóbeli rivális Hajdúszoboszló SE mögött.
Hajdúsámsoni TTISZE - DASE  1-3

 

Nem várt vereségbe szaladt bele a DEAC II.

A labdarúgó megyei másodosztály déli csoportjának 6. fordulójában a középmezőnyt erősítő Nádudvari SE látogatott a DEAC II.-höz. Remekül kezdte az összecsapást a Katona László-vezette egyetemi formáció, már a 11. percben megszerezte a vezetést Lévai Ádám felső kapufás góljával. A 20. minutumban Kenéz Norbert büntetőből egyenlített, majd az első félóra végén a vezetést is átvette a Nádudvar. A meccs hátra lévő részében a debreceniek próbálták legalább a döntetlent kiharcolni, de nem sikerült, így a vendégek három ponttal gazdagabban térhettek haza. 
DEAC II. - Nádudvari SE  1-2

 

Helytálltak a futsalos lányok a legjobbak ellen

A listavezető Szekszárd érkezett a Sporttudományi Oktatóközpontba szombaton a női élvonalbeli futsal bajnokság 3. fordulójában. A DEAC lányai sokáig bírták a nyomást, a sérülések és betegségek ellenére is okosan, ügyesen futsaloztak. A támadások végét azonban még tanulniuk kell. Összességében elmondható, hogy a válogatottakat felvonultató Szekszárdnak keményen meg kellett dolgoznia a sikerért, az egyetemi csapat nem vallott szégyent. A DEAC lányai most szembesültek azzal először, hogy milyen egy top csapat ellen játszani az NB1-ben.

- A csapatom nagyon jól játszott, a sokkal jobb játékerőt képviselő listavezető ellen sokáig helytálltunk. Fejben sem fáradtunk el, végig bírtuk a mérkőzést. Az apró hibáinkat viszont góllal büntette az ellenfél, hiányérzetem egyedül a becsületgól elmaradása miatt van. A helyzeteink megvoltak ehhez, de nem sikerült értékesíteni egyiket sem. A lányok maximálisan betartották az előzetesen megbeszélt taktikát. Ezúttal lábon is végig ott voltunk, ezáltal kevés lehetőséget adtunk a Szekszárdnak. Egyes játékosaink most szembesültek azzal, hogy az NB1-ben ilyen sebességgel is lehet játszani a futsalt. Gratulálok a Szekszárdnak! - értékelt Sólyom Attila edző.
DEAC - Szekszárd 0-5

 

Küzdöttek becsülettel

Vereséget szenvedett a DEAC Kamilla Gyógyfürdő férfi kosárlabda együttese a Budapesti Honvéd otthonában. Az NB1/B harmadik fordulójában a debreceni kosarasok még vezettek a félidőben, ám a fordulás után összeomlott a csapat játéka és vereség lett a vége.
A második félidőre mindkét csapat igyekezett szigorúbbá tenni védekezését. Farkas Attila zsákolásával a 25. percben még döntetlent mutatott az eredményjelző, ám ekkor mintha megátkozták volna Ferenczi Tamás tanítványait.  A záró felvonást hatpontos hazai előnnyel kezdték az együttesek, innentől hiába küzdöttek becsülettel Molnár Andrásék, valahogy semmi sem akart nekik összejönni.


- Roppant szomorúak vagyunk a vereség miatt, sajnos kritikán aluli dobószázalékot produkáltunk minden dobásfajtából. 54 dobott ponttal nehéz meccset nyerni, pláne idegenben. Le kell szűrnünk a tanulságokat a mérkőzésből, de hétfőtől újra neki kell állnunk a munkának, hogy sikeresek tudjunk lenni a jövőben – fogalmazott Ferenczi Tamás vezetőedző a találkozó után.
Budapesti Honvéd SE – DEAC Kamilla Gyógyfürdő 72-54

 

Kétgólos hátrányból álltak fel a férfi futsalosok

Újra nyerni tudott idegenben a DEAC NB2-es férfi futsal csapata, ezúttal Kazincbarcikán. A hétfő esti összecsapás a második félidő elejéig nem úgy alakult, ahogy a debreceniek szerették volna, hiszen már 2-0-ra vezettek a hazaiak. Utána azonban taktikát váltottak a debreceniek, ami bevált. A sérülésből visszatért Pallai mellett Bun és Devits "46" Ádám is betalált, utóbbi kétszer is. Az újabb győzelemmel az egyetemi alakulat holtversenyben első a keleti csoportban.

Fotó: Bagi Tamás

- Jól kezdtünk. Birtokoltuk a labdát, helyzeteket dolgoztunk ki, főleg pontrúgásból voltak ziccereink, amelyek azonban rendre kimaradtak. Hátul elég volt egy megingás, máris vezetett az ellenfél. Szünetben megbeszéltük, hogy nyugodtak maradunk, az ellenfelet viszont feltüzeltük. Amikor kettő volt oda, akkor sem aggódtam, mezőnyben ugyanis sokkal jobbak voltunk. Támadásban szerkezetet váltottunk és ez bejött. Fix centerjátékkal megnyertük a mérkőzést, a sok játékos-adta variációs lehetőségeknek köszönhetjük a győzelmet – mondta Elek Gergő edző a meccs lefújása után.

Kazincbarcikai Ördögök SE – DEAC  2-4

 

 

DEAC/Erdei Ádám/Bagi Tamás/Sajtóiroda