Kiváló sportolók köszöntése

2016. szeptember 29. - 11:32 A 2015/16-os tanévben rendezett hazai és nemzetközi sporteseményeken kiemelkedő sportteljesítményt nyújtó hallgatókat köszöntötték a Debreceni Egyetem napja, a yoUDay keretében rendezett ünnepségen a Nagyerdei Stadionban.

A 2006-ban alapított „Debreceni Egyetem Kiváló Sportolója” címet idén 8 sportágban 13 hallgató vehette át.

- Az elmúlt tanév sikereit igazolják az eredmények, hiszen sportolóink 15 arany, 24 ezüst és 35 bronzérmet szereztek és számos hallgató végzett a legjobb 10 között. A Debreceni Egyetem zászlóshajóként tekint sikeres sportolóira, akik kimagasló tanulmányi eredményeik mellett produkálnak kiemelkedő sikereket sportágukban, azt üzenve ezzel a világnak, hogy egyetemünkön nem csak az oktatás, a tudomány és a kutatás, hanem a sport terén is kiváló munka zajlik – mondta köszöntőjében Jávor András általános rektorhelyettes.

– Az elért sikerek mutatják, hogy jó Debrecenben egyetemistának, még inkább sportoló egyetemistának lenni – fogalmazott Balogh László. Az egyetem Sporttudományi Koordinációs Intézetének igazgatója kiemelte: 1841, a testedzés óra hazai bevezetése óta a tudomány és a sport hivatalosan is összekapcsolódik Magyarországon. Ebben a felelősségteljes küldetésben jár élen a Debreceni Egyetem, ahol a sport és a sporttudomány támogatása tudatos tendencia, és sportolóink azok, akik mindkét küldetésben az élen járnak. Hírvivők, akik a sportban az egyetemet, az egyetemen pedig a sportot népszerűsítik- hangsúlyozta az igazgató.

Az ünnepség az elismerések átadásával zárult a Nagyerdei Stadion VIP termében.

Sajtóiroda – BZs