Köztársasági ösztöndíj a legjobbaknak

2016. szeptember 22. - 13:41 A Debreceni Egyetem 112 kimagasló teljesítményt nyújtó hallgatója részesült köztársasági ösztöndíjban a 2016/2017-es tanévben. Legnagyobb létszámban a TTK diájai, akik csütörtökön vették át az elismerést igazoló oklevelet.

A felhívásra nappali tagozatos alap-, mesterképzésben illetve osztatlan képzésben részt vevő hallgatók jelentkezhettek az előző tanévben elért eredményeik alapján. A Debreceni Egyetemről beérkezett 194 pályázatból 112 hallgató teljesítményét ítélte elismerésre méltónak a szaktárca.

A Természettudományi és Technológiai Kar diákjai közül 19-en nyerték el az ösztöndíjat, amelyet Pintér Ákos dékán adott át szeptember 22-én a kar dékáni hivatalának tanácstermében.

A dékán köszöntőjében gratulált a hallgatóknak, és kiemelte, hogy az ösztöndíj elnyerésével a diákok megtették az első lépéseket a kutatóvá válás útján.

Rengeteget dolgoztak, én ennek meg is lett az eredménye. Remélem, hogy Önök közül sokakkal találkozunk a jövő évi OTDK konferencia Biológia ésFiFöMa (fizika-földrajz-matematika) szekciójában, amelyeknek a Debreceni Egyetem Természettudományi és Technológiai Kara ad otthont - mondta Pintér Ákos.

Köztársasági ösztöndíjban a kiemelkedő tanulmányi eredményű és a szakmai területen kimagasló munkát végző hallgatók részesülhetnek. A juttatást az egyetem által javasolt rangsor alapján az oktatásért felelős miniszter személyre szólóan adományozta. A köztársasági ösztöndíj időtartama egy tanév (10 hónap).

Köztársasági ösztöndíjban részesülők száma karokon:
Állam- és Jogtudományi Kar (2)
Általános Orvostudományi Kar (13)
Bölcsészettudományi Kar (17)
Egészségügyi Kar (6)
Fogorvostudományi Kar (1)
Gazdaságtudományi Kar (11)
Gyermeknevelési és Felnőttképzési Kar (3)
Gyógyszerésztudományi Kar (2)
Informatikai Kar (9)
Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar (9)
Műszaki Kar (13)
Népegészségügyi Kar (5)
Természettudományi és Technológiai Kar (19)
Zeneművészeti Kar (2)

A köztársasági ösztöndíjban részesülő hallgatók névsora ide kattintva olvasható.

Sajtóiroda – BZs, TPL