Hello, Erasmus!

2016. szeptember 22. - 15:00 Igazi magyaros vacsorával és táncházzal köszöntötték a Debreceni Egyetemre érkezett külföldi hallgatókat.

A hagyományokhoz hűen a Debreceni Egyetem Hallgatói Külügyi Bizottsága, az Erasmus Student Network (ESN) Debrecen és az intézmény Nemzetközi Irodája Welcome Dinnerrel köszöntötte ebben a félévben az Erasmus és Stipendium Hungaricum ösztöndíjprogram keretében érkezett 200 új diákot. A hallgatók elsősorban az Európai Unió tagállamaiból jöttek, de idén Albániából, Szerbiából és Ukrajnából is fogadott hallgatókat az egyetem. Emellett Törökországból, Kínából, Japánból, Dél-Koreából, Kazahsztánból és az Amerikai Egyesült Államokból érkeztek diákok erre a szemeszterre, létszámuk idén csúcsot is döntött.

- A Debreceni Egyetem különleges abban, hogy több mint 40 programot kínál angol nyelven, így a külföldi hallgatók nagyon könnyen találnak kurzusokat, melyeket egy vagy két szemeszteren keresztül fel tudnak venni, ezért is vagyunk nagyon népszerűek az Erasmus-hallgatók körében - fogalmazott Jánosy Orsolya, az egyetem Nemzetközi Irodájának vezetője.

Szeptember 21-én a Főépület Aulájában terítettek meg a fogadóvacsorára, ahol az este folyamán magyar fehér és vörös borokkal és pálinkával is megismerkedhettek a résztvevők. A külföldi hallgatók töltött káposztát kóstolhattak meg pulykahúsos és szójás-gombás változatban, desszertként pedig somlói galuskát. A vacsorát követően a kulturális programok között idén is népszerű volt a táncház, ahol a Szeredás Hagyományőrző Egyesület húzta a talpalávalót.

- Az este a magyar specialitásokról és a kultúránk egy szeletének megismertetéséről szólt. Örülünk annak, hogy ilyen sok hallgatót fogadhat intézményünk ebben a félévben és remélem, hogy az új Erasmus csapat továbbra is ilyen vidáman és energikusan vesz részt a félévben számukra szervezett programokon, mint a mai estén - mondta Jakab Réka, az ESN Debrecen elnöke.

A hallgatókat az óráik látogatását követően szervezett buszos kirándulások, SocialEramus Week, Tandem program és International Dinner is várja többek között a Debreceni Egyetemen töltött félévükben.

DEHDK PR-és Sajtóiroda- Sz.B.
Fotó: DEHDK PR-és Sajtóiroda- H.O.