Megjelent az Egyetemi Élet!

2016. szeptember 21. - 15:49 Jócskán elérte már a felnőtt kort a Debreceni Egyetem fiataloknak szóló diáklapja, az ebben a tanévben 55. évfolyamába lépő Egyetemi Élet.

A szeptemberi első szám most is hozta a megszokott, lendületes és sokszínű írásokat, amelyekből első és felsőbb éves hallgató egyaránt tájékozódhat: mi minden történt, vagy fog történni az egyetem háza-táján.

A hallgatók életének meghatározó pillanata a tanévnyitó, amelyről részletes beszámolót közöl a lap. Ugyanilyen fontos momentum volt az elsőévesek számára a gólyatábor is, az ott szerzett élmények döntőek abban, hogy egy újdonsült egyetemista milyen képet alkot Alma Materéről. Azt azonban kevesen tudják, hogy a program – amelyen mind a 14 kar, több mint kétezer gólyája részt vett - idén „ünnepelte” 10 éves jubileumát.

Hatalmas változás volt a DE Hallgatói Önkormányzatának életében, hogy júliustól Bognár István Ádám személyében új elnök irányítja a szervezetet. A szemeszter kezdetén eddigi munkájáról és jövőbeli terveiről is kérdezte az Egyetemi Élet újságírója.

Az újság beszámol arról is, hogy az ország egyik legjobb felsőoktatási lapjává választották az egyetemi médiumot: a Diák- és Ifjúsági Újságírók Országos Egyesülete az Év diáklapja kategória felsőoktatási szekciójában bronzéremmel ismerte el az Egyetemi Élet nyújtotta tartalmat.

A lapban a Kutatók Éjszakája programjairól is olvashatnak az érdeklődők: az ismeretterjesztő rendezvényhez már 10. alkalommal csatlakozik az egyetem. Szeptember 30-án Európa legnagyobb tudománykommunikációs sorozatában az intézmény valamennyi kara bemutatkozik, minden debreceni campuson, valamint Nyíregyházán, és az Agóra tudományos Élményközpontban is.

Az újság hírt ad az 1956-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulója alkalmából kiírt filmes pályázatról, bemutatja az egyetemi jelkép, a gerundium több évszázados történetét, és persze beszámol az elkövetkező hetek szinte valamennyi debreceni programjáról is.

Sajtóiroda - BZs

 

Dokumentumok: