Flashmobbal ünnepeltek az ovisok

2016. szeptember 16. - 13:25 Modern udvari játékokkal és egy műfüves pályával gazdagodott a Debreceni Egyetem 2. számú óvodája.

Az európai szabványoknak megfelelő, biztonságos mászókákon, csúszdákon, hintákon játszhatnak ezentúl a gyerekek a Klinika-telepen található intézmény udvarán, illetve egy műfüves pályát is kialakítottak az Ovi- Foci Programban részt vevő lurkóknak.


- Az utóbbi években látványosan fejlődött óvodánk, hiszen 2010-ben egy minden igényt kielégítő tornateremmel bővült az infrastruktúránk, 2013-ban pedig egy pályázat keretében sikerült korszerűsíteni és bővíteni az épületet. Most az egyetem vezetésének köszönhetően az udvari játékok egy része is megújult, így az ide járó kétszáz kisgyermek ideális körülmények között töltheti a mindennapjait – mondta az átadóünnepségen Kovácsné Hajzer Ibolya óvodavezető.

A kicsik flashmobbal készültek az ünnepi alkalomra, amikor birtokba vehették az új játékelemeket és a műfüves pályát, melyek kialakításának költsége összesen több mint 15 millió forint volt. Az új, összetett udvari játékok alá - a biztonságot szem előtt tartva – gumitégla borítást is helyeztek.

- Nagyon fontos az egyetem vezetésének, hogy a munkatársak jó körülmények között, munkahelyükhöz közel tudják gyermeküket óvodába járatni. Ez az intézmény minden tekintetben modern és biztonságos, nem utolsó sorban pedig az egészséges életmódra nevelést tartja szem előtt. Ebben a korban kell ugyanis megszerezniük a gyerekeknek a mozgáskoordinációs alapokat, amihez képzett óvodapedagógusaink járulnak hozzá. Már ilyen kicsiként meg kell szerettetni velük a sportot, a testnevelést, amit jól szolgál a ma átadott műfüves pálya – emelte ki Bács Zoltán kancellár.


A 2. számú óvoda vezetése a régebbi, fából készült udvari játékokat is tervezi kicserélni modern, időtálló és biztonságos elemekre.

 

Sajtóiroda – TH