Módosul a parkolási rend

2016. augusztus 18. - 08:34 A Farmer Expo szakkiállítás idejére változik a közlekedési és parkolási rend a Debreceni Egyetem Böszörményi úti Campusán.

A Farmer Expót augusztus 18-21. között rendezik meg a Böszörményi úti Campuson, ám a kiállítás bontási munkálatainak befejezéséig, augusztus 29-ig módosított közlekedési rend lesz érvényben.

A Károly Gáspár utcai kapun a teherforgalom augusztus 28-ig 7-20 óra között, a személygépjármű forgalom augusztus 18-tól 21-ig reggel 7-10 óra között, illetve 18-20 óra között történhet. A kiállítás befejezése után a bontási munkálatok idején augusztus 22-től 28-ig reggel 7 és este 8 óra között személy- és tehergépjárművel ki- és behajtása is lehetséges.

Az Akadémia utca és a körforgalom közötti szervizúton azonban augusztus 28-ig várakozni és parkolni sem lehet, és tilos lesz parkolni az Akadémia utcai bejáratnál a "B" épület Aulajának hátsó bejárata előtt is.
A kiállításra érkezők a Károly Gáspár utcai kapu melletti, illetve a kertészeti telep, a Növényvédelmi bemutatókert és az Illyés Gyula utca füves területén hagyhatják gépjárműveiket. A VIP gépjárművek részére a Debreceni Egyetem a "B" pavilon északi oldalán biztosít parkolóhelyet.

A Debreceni Egyetem dolgozói és hallgatói autóval a Böszörményi-Békéssy Béla utcai körforgalomnál léphetnek be az intézmény területére, parkolásra a GTK és a Diák-hotel előtt kialakított, valamint a "C" épület és az Akadémia utca közötti parkolóhelyeket használhatják augusztus 18-21. között. A rendezvény ideje alatt a körforgalomtól az Akadémia utca irányába nem lehet az úttesten parkolni.

A Farmer Expóra érkezők gyalogosok 9-19 óra között használhatják a Böszörményi út 142. szám alatt lévő színházterem és a Diák-Hotel közötti az ideiglenesen megnyitott kiskaput is.