Karnevál: csak sportosan, fiatalosan!

2016. augusztus 16. - 14:59 Idén a Kenguru Tánc Sportegyesület csaknem 100 fős tánccsoportja kíséri a Debreceni Egyetem virágkarneváli kompozícióját.

Az egyesület tagjai – akik már hetekkel ezelőtt elkezdték a próbákat – első alkalommal vesznek részt a karneválon.

- A csoport kiválasztásánál fontos szempont volt számunkra, hogy sportos csapatot válasszunk, hiszen a koreográfiának illeszkednie kell az egyetem sportot és összetartozást jelképező kocsijához, amelyet ebben az évben a Testnevelési Egyetemmel közösen indítunk. A csoportban nagyon sok olyan fiatal táncol, aki vagy egyetemi hallgató, vagy itt dolgozók gyermeke, így ebből a szempontból is van egyetemi kötődése a táncoló fiataloknak – mondta az unideb.hu portálnak Rőfi Mónika, a Rendezvénykoordinációs és Alumni Központ vezetője.

Az egyesületet még 1991-ben hozta létre Szarvas Ferenc, aki a kezdetektől vezetője és koreográfusa az együttesnek. A csoport fő profilja az akrobatikus rock and roll, és ehhez a stílushoz hűek maradnak a karneváli kompozíciót kísérve is.

- Az egyesületnek jelenleg – az utánpótlással, a tanfolyamok résztvevőivel és az állandó tagokkal együtt – több mint 270 tagja van, közülük 72 fiatalt ért az a megtiszteltetés, hogy augusztus 20-án kísérhetik az egyetem virágkompozícióját – fogalmazott Szarvas Ferenc. A sport hozzánk közelálló téma, így nem volt nehéz elkészítenem a kocsihoz illő, és a táncosok tudásához, állóképességéhez illeszkedő, de kellően látványos koreográfiát. Most még hetente háromszor próbálunk, de ha szükséges, a karnevál előtti napokban sűríteni tudjuk az edzéseket. Azt azonban biztosra mondhatom, hogy látványos produkcióval lepjük meg a Virágkarnevál közönségét – fogalmazott a koreográfus.

Sajtóiroda - BZs