Felhívás a koronavírus kapcsán II.

Koronavírus tájékoztatás II.

Tisztelt Egyetemi Polgárok!

A 2020.02.27-i körlevélben foglaltak kiegészítéseként, pontosításaként újabb információkkal szeretnénk felhívni a figyelmet a teendőkre!

Ha az elmúlt 14 napban hallgató vagy tanár fertőzött területen járt, akkor két hétig ne menjen közösségbe, maradjon otthonában és figyelje saját magát! Ha mindeközben magán tüneteket - láz, köhögés, torokfájás, levertség - észlel, akkor is maradjon otthon, telefonon értesítenie kell a Kenézy Egyetemi Kórház Infektológiai Intézetét (06-52-511-866), akik az OMSZ speciális szállításának bevonásával lakhelyéről az Infektológiai Intézetbe szállítják. Fertőzött területen minden esetben a mindenkori érvényes, az egészségügyi Világszervezet által meghatározott területeket kell érteni. A jelen körlevél időpontjában érvényes esetdefinició szerint a fertőzött területek: Kína, Szingapúr, Hongkong, Japán, Dél-Korea, Irán, Olaszországon belül pedig Lombardia, Emilia-Romagna, Piemont és Veneto tartomány.

Ugyancsak a Kenézy Egyetemi Kórház Infektológiai Intézetét kell értesíteni (06-52-511-866) abban az esetben, ha valaki szoros kapcsolatban volt valószínűsített vagy megerősített új koronavírussal fertőzött személlyel, és így jelentkeznek az influenzás tünetek (akut légúti fertőzés, láz ≥38°C , és/vagy köhögés, és/vagy légszomj, hirtelen kezdettel, függetlenül a megbetegedés súlyosságától), hogy az OMSZ speciális szállításának bevonásával lakhelyéről az Infektológiai Intézetbe szállíthassák.
Kollégista magyar egyetemi hallgatók hívhatják a háziorvosi ügyelet 24 órás diszpécserszolgálatát (06-52-404040), ahol a Sürgősségi Klinika és az OMSZ kikérdezési listája alapján történik meg a teendők pontos meghatározása.
Ha a hallgató vagy egyetemi dolgozó nem járt az új koronavírus által érintett területen ÉS magán a klasszikus influenza tüneteit észleli (láz, köhögés, torokfájás, levertség), akkor szintén maradjon otthon, igyon sok vizet, csillapítsa a lázát, ne menjen közösségbe stb. Ha panaszai súlyosbodnak, légzési nehezítettsége alakul ki, akkor keresse fel háziorvosát.

Itt nem részletezett kérdések esetében keresse háziorvosát, vagy hívja a Nemzeti Népegészségügyi Központ 06 80/277-455 vagy 06-80/277-456 zöldszámait!

Egyetemünk mindent megtesz a helyzet megfelelő kezelése érdekében, kérjük polgárainkat felelős magatartásukkal segítsék a védekezés hatékonyságát!
 

Közzététel dátuma: 
2020. március 02.

Letölthető dokumentumok