DETEP – programok az egyetemen

2017 júliusa és 2018 júniusa között a Debreceni Egyetem Tehetséggondozó Programja az NTP-FKT-17 pályázat keretében workshopokat, tréningeket szervezett tagjainak, és azoknak az érdeklődő fiataloknak, akik szerettek volna az egyetemi tehetséggondozásba bekapcsolódni.

A tréningek alkalmával a résztvevőknek alkalma nyílt angol nyelvű kommunikációs tréningen részt venni, azonban legnagyobb élményt számukra az az outdoor tréning jelentette, amely során saját korlátaikat kellett legyőzniük, saját félelmeikkel kellett megküzdeniük.

A tréningek alkalmával lehetőségük adódott kommunikációs készségeiket fejleszteni, érzékenyítő tréningen részt venni, beleláthattak a vezetői lét nehézségeibe és a coaching alapjaiból is kóstolót kaphattak.
A tréningek mellett tudományos, interdiszciplináris kutatócsoportok kialakítása is fókuszba került. Mivel nagy számú műszaki tudományterületről érkező, vagy arról érdeklődő hallgató vett részt a csoportokban, így külön tréninget és kutatócsoportban való részvételt szerveztünk a téma köré. A kutatócsoport többi tagja képviselte egyetemünket, gyakorló iskolánkat, és határon túli érdeklődők is bekapcsolódtak 1-1 beszélgetés erejéig. A cél egymás és egymás kutatásának, érdeklődésének megismerése volt, és facilitálása a közös projektek megvalósításának.

A Nemzeti Tehetség Program, az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő és az Emberi Erőforrások Minisztériuma jóvoltából a tréningek és workshopok hasznosnak bizonyultak, gyümölcsöző új kapcsolatok jöttek létre.

2018. június 30.

 

Közzététel dátuma: 
2018. augusztus 06.