A Debreceni Egyetem közleménye a Klinikai Központban és a Kenézy Gyula Egyetemi Kórházban szalmonellózis gyanújával kezelt gyerekek kapcsán (2019. szeptember 23-i adatok alapján)

Sajtóközlemény

A Debreceni Egyetem Klinikai Központjában elvégzett laboratóriumi vizsgálatok igazolták a szalmonellafertőzést a múlt heti tömeges megbetegedések kapcsán. A Debreceni Egyetem Klinikai Központjában és a Kenézy Gyula Egyetemi Kórházban csütörtök óta összesen 75 beteget láttak el, közülük 11-en már hazamehettek. A Gyermekgyógyászati Klinikán jelenleg 41 gyermek van, az egyetemi kórházban 16 gyermeket ápolnak és az elmúlt 24 órában 7 felnőtt is érkezett az infektológiára. Senki sincs súlyos, életveszélyes állapotban.

Tájékoztatjuk a szerkesztőséget, hogy a Debreceni Egyetem adatvédelmi okokból az általa nyújtott tájékoztatás sajtóhírként való közléséhez kizárólag abban az esetben járul hozzá, amennyiben az intézmény által ellátott beteg, illetve betegek sem közvetlen, sem közvetett módon, a hír alapján senki számára nem beazonosíthatóak. Ellenkező esetben az intézmény nem járul hozzá a tájékoztatása közléséhez. Abban az esetben, amennyiben a beteg, betegek személye azonosítható – akár közvetetten is, úgy csak az érintettek, illetve a helyettük nyilatkozni jogosultak kifejezett írásbeli felhatalmazásával lehet bármilyen információt közölni a 2011 évi CXII. törvény (Infotv.) 6§(8) bekezdése szerint.

Amennyiben a híranyagból mégis beazonosítható a beteg, és a hozzájárulását a sajtó munkatársa nem szerezte be, az ebből eredő jogsértésért a felelősség a hírközlőt terheli a 2013 évi V. törvény Ptk. 2:43. § e) pontja értelmében.

2019. szeptember 23.

Közzététel dátuma: 
2019. szeptember 23.

Letölthető dokumentumok