A Debreceni Egyetem közleménye a Klinikai Központban és a Kenézy Gyula Egyetemi Kórházban szalmonellózis gyanújával kezelt gyerek kapcsán (2019. szeptember 21-i adatok alapján)

Sajtóközlemény

Szeptember 19-től kezdődően a mai napig 54 beteget láttak el a Debreceni Egyetem szakorvosai feltételezett szalmonellózis gyanújával. (44 gyermek a Klinikai Központba, 10 gyermek a Kenézy Gyula Egyetemi Kórház infektológiájára érkezett.)

Az elmúlt 24 órában mindenkinek stabilizálták az állapotát, senki sincs életveszélyben. Ketten már hazamehettek, a jövő héten pedig valószínűleg a többiek is hazatérhetnek.

Tájékoztatjuk a szerkesztőséget, hogy a Debreceni Egyetem adatvédelmi okokból az általa nyújtott tájékoztatás sajtóhírként való közléséhez kizárólag abban az esetben járul hozzá, amennyiben az intézmény által ellátott beteg, illetve betegek sem közvetlen, sem közvetett módon, a hír alapján senki számára nem beazonosíthatóak. Ellenkező esetben az intézmény nem járul hozzá a tájékoztatása közléséhez. Abban az esetben, amennyiben a beteg, betegek személye azonosítható – akár közvetetten is, úgy csak az érintettek, illetve a helyettük nyilatkozni jogosultak kifejezett írásbeli felhatalmazásával lehet bármilyen információt közölni a 2011 évi CXII. törvény (Infotv.) 6§(8) bekezdése szerint.

Amennyiben a híranyagból mégis beazonosítható a beteg, és a hozzájárulását a sajtó munkatársa nem szerezte be, az ebből eredő jogsértésért a felelősség a hírközlőt terheli a 2013 évi V. törvény Ptk. 2:43. § e) pontja értelmében.

2019. szeptember 21.

Közzététel dátuma: 
2019. szeptember 23.

Letölthető dokumentumok