Debreceni Egyetem közleménye a Klinikai Központban és Kenézy Gyula Egyetemi Kórházban kezelt metilalkohol-mérgezéses esetekkel kapcsolatban (2017. december 20. délutáni adatok alapján)

A Debreceni Egyetem betegellátó intézményeibe, a Klinikai Központba és a Kenézy Gyula Egyetemi Kórházba metilalkohol-mérgezés gyanújával beszállított 15 beteg közül hárman már hazatértek otthonukba.

A Kenézy Gyula Egyetemi Kórházba szállított 4 férfi közül háromnál igazolódott a metilalkohol-mérgezés. Egyikük művese kezelést kapott, a másik két beteg infúziót.  Mindhármukat jó állapotban, tünetmentesen hazaengedték szerda délután.

A Debreceni Egyetem Belgyógyászati Klinikájára szállított 5 felnőtt közül ketten továbbra is súlyos, válságos állapotban vannak. Javulás nem tapasztalható.
A két dializált beteg állapota stabil, labor kontrollokat követően, otthonukba bocsátásuk a holnapi napon jöhet szóba. További egy beteg még megfigyelés alatt áll, otthonába bocsátását holnapi napra tervezik.

A Gyermekgyógyászati Klinikára szállított 6 gyermek közül háromnál nem volt kimutatható mérgezés, ők megfigyelés alatt voltak és vannak, hazabocsátásuk rövid időn belül várható.
Három főnél kontrollvizsgálatok vannak folyamatban. További ellátásuk, illetve hazamenetelük ezen vizsgálatok eredményétől függ.

A Hajdú-Bihar megyei Szerepről a Debreceni Egyetem betegellátó intézményeibe szállított 9 felnőtt és 6 gyermek közül a legfiatalabb 3, a legidősebb 59 éves.

2017. december 20.

Közzététel dátuma: 
2017. december 20.