A Debreceni Egyetem közleménye

A Debreceni Egyetem vezetése üdvözli Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzatának azon döntését, melynek köszönhetően januártól lényegesen olcsóbb lesz a parkolás a Klinikai Központ melletti városi fenntartású közparkolókban. Az intézkedéssel remélhetőleg enyhül majd az I-es klinikatelep korlátozott gépjármű-befogadóképességéből eredő zsúfoltság és a belső parkolóhiány, ugyanakkor a betegek és hozzátartozóik is a közelben, megfizethető áron tudnak parkolni.

A Klinikai Központba személygépjárművel érkező betegek és hozzátartozók száma az elmúlt években mintegy 30 %-kal nőtt, ami komoly kihívást jelentett a belső forgalomszervezésben, sok esetben a mentők, a betegszállítók és a betegellátásban részt vevő munkatársak közlekedését is akadályozta. A Debreceni Egyetem néhány éve a működtetés biztonsága, a fenntartható belső közlekedés és parkolás miatt kényszerült az első félóra ingyenességének bevezetése mellett magasabb díjtételeket alkalmazni.

Az Önkormányzat mostani döntésének köszönhetően a klinikák belső forgalmát nem akadályozva, megfizethető áron és a közelben parkolhatnak a betegek és a hozzátartozók, amivel a telep forgalomterhelése és kapacitáshiánya javul. Az egyetem ezzel párhuzamosan dolgozik egy úgynevezett „zone in zone” parkolási rendszer kialakításán, ami mind a Klinikai Központ, mind a Kenézy Gyula Egyetemi Kórház területén belüli kedvezőbb parkolást tesz majd lehetővé egy-egy elkülönített belső parkolóban.

Közzététel dátuma: 
2019. december 03.

Letölthető dokumentumok