A Debreceni Egyetem közleménye

A Debreceni Egyetem Szenátusa 2019. január 24-ei ülésén határozott a Neumann János Egyetemhez tartozó szolnoki Gazdálkodási Karnak a Debreceni Egyetembe történő beolvadásának kezdeményezéséről, míg a Neumann János Egyetem Szenátusa 2019. február 14-ei ülésén támogatta a fenntartóváltásról szóló javaslatot. Ezzel a Tiszaligetben létrejön a Debreceni Egyetem szolnoki képzőközpontja, ahol nemcsak gazdaságtudományi területen, hanem műszaki és egészségtudományi területen is indulnak majd képzések a következő években.

A két testület döntését követően február közepén megkezdődtek az egyeztetések a két intézmény rektori-kancellári vezetése között az átadás technikai részleteiről: az oktatók és egyéb dolgozók, az infrastruktúra és a költségvetési források átadás-átvételéről, valamint a képzésekkel, pályázatokkal kapcsolatos kérdésekről. Az egyeztetésekbe az érintett képzési területeket gondozó karok vezetése is bekapcsolódik.

A fenntartói (EMMI) jóváhagyást követően várhatóan augusztus 1-től jön létre a Debreceni Egyetem Szolnok Campus egyetemi képzőközpont az egyetem szervezetének integráns részeként. Azok, akik Szolnokon kezdték meg tanulmányaikat, de az átvétel után záróvizsgáznak, már a Debreceni Egyetem által kiállított diplomát kapják majd kézhez.

Közzététel dátuma: 
2019. február 21.