Debreceni Egyetem Klinikai Központ - Nővérszálló épületek energetikai korszerűsítése

A Debreceni Egyetem elkötelezett a megújuló energiaforrások használata iránt és az energetikai beruházások végrehajtására. Ennek köszönhetően sikeres pályázatot nyújtott be a nővérszálló épületeinek energetikai korszerűsítésére. A pályázó célul tűzte ki az alacsony szén-dioxid-kibocsátású intézményrendszer üzemeltetését, melynek része az energetikai hatékonyságot növelő intézmény korszerűsítések végrehajtása hőszigeteléssel, nyílászáró cserével, illetve villamosenergia- és hőszükséglet részleges vagy teljes kielégítése megújuló energiával.

A nővérszállók 3 külön épületből állnak, melyekhez kapcsolódóan a következő műszaki tartalom került megvalósításra:
• Három épület komplex energetikai korszerűsítése (hőszigetelése, nyílászáróinak cseréje és fűtéskorszerűsítése): 2122 m2 homlokzati hőszigetelés és 990 m2 lapostető hő-és vízszigetelés, valamint 155 m2 födém hőszigetelés beépítése; 165 db homlokzati nyílászáró cseréje.
• Fűtés korszerűsítés: 150 db termosztatikus radiátorszelep, 3 db korszerű fűtési szivattyú beépítésével és a fűtési vezetékek és szerelvények szigetelésével.
• Napelemes rendszer kialakítása 65 kW teljesítménnyel: 250 db 260W-os napelem tábla és 4db inverter, valamint 2db 630 kW-os transzformátor visszwatt védelmének beépítésével, az engedélyezési és üzembe helyezési feladatok elvégzésével.

A beruházás általi éves CO2 megtakarítás 99,34 t.
A Projekt végrehajtásának időtartama 12 hónap. A projekt megvalósítása várhatóan 2018. 01.31-én ér véget.
A projekt pozitív támogatói döntése kiemelt jelentőségű, hiszen a Debreceni Egyetem nem csupán Debrecen és Hajdú-Bihar Megye egyik legjelentősebb intézménye, hanem régiós és országos jelentősége is tagadhatatlan.

A projekt főbb adatai:
Pályázó neve: DEBRECENI EGYETEM
Projekt megnevezése: Debreceni Egyetem Klinikai Központ Nővérszálló épületek épületenergetikai korszerűsítése
OP név: KEHOP
Pályázati kiírás megnevezése: KEHOP-5.2.10-16 - Költségvetési szervek pályázatos épületenergetikai fejlesztései
Projekt helyszíne (régió): Észak-Alföld
Projekt helyszíne (megye): Hajdú-Bihar
Projekt helyszíne (település): Debrecen
Megítélt összeg: 165 575 242 .- HUF
Támogatás aránya: 100 %
Támogatási döntés dátuma: 2017.03.20

 

Közzététel dátuma: 
2018. január 11.

Letölthető dokumentumok