DEBRECENI EGYETEM HÍRLEVÉL XVIII. ÉVF. 24. SZÁM | 2017. JÚNIUS 22.

 

 

DEBRECENI EGYETEM HÍRLEVÉL

XVIII. ÉVF. 24. SZÁM | 2017. JÚNIUS 22.

HÍREK

Megállapodás a Roszatommal

Együttműködési szándéknyilatkozatot írt alá a Debreceni Egyetem a Rusatom Nemzetközi Hálózattal a IX. Nemzetközi Atomexpo Fórumon Moszkvában. Az egyetem a szakemberképzés és kutatási tevékenység mellett ipari projektek megvalósításában is az atomenergetikai vállalat partnere lehet.

Innováció a genetikai kutatásokban

A világ legnagyobb genomikai vállalatával, a kínai Bejing Genomics Institute-tal kötött a genetikai tudományok kutatását és fejlesztését szolgáló együttműködési megállapodást a Debreceni Egyetem. A szerződést az "Egészség Kapuja" című egészséggazdasági konferencián és kiállításon írták alá a felek Budapesten.

Erősödő mongol kapcsolat

Kettős diplomát adó képzés indításáról kötött megállapodást a Debreceni Egyetem a Mongolian University of Life Sciences-zel a június 20-án megnyitott 5. AGRIMBA-AVA Kongresszuson. A programban az ulánbátori intézmény 20 MBA szakos és a debreceni Gazdaságtudományi Kar 20 vállalkozásfejlesztés mesterszakos hallgatója vehet részt.

Egyetem Tér: idén már a 0. naptól

Legális "pénzmosás", könyvszelfi-készítés és olasz zamatok is várják ebben az évben a látogatókat az egyetem rendezvényhelyszínén a Campus Fesztiválon. Az "Egyetem Tér" ezúttal már a nulladik naptól, július 19-étől nyitva lesz a megszokott helyen, a főbejárat közelében.

Óriási siker: az NB III-ban a DEAC!

Feljutott az NB III-ba a DEAC labdarúgó együttese. Habár az egyetemi alakulat szombaton 1-1-es döntetlent játszott a Körmend FC elleni visszavágón, 2-1-es összesítéssel így is továbbjutott, és a következő szezont a harmadosztályú bajnokságban kezdheti, ahol legutóbb a 2011/2012-es szezonban szerepelt.


Programajánló

Diplomaosztó ünnepségek

Hétvégén is folytatódnak a Debreceni Egyetemen a diplomaosztók a Főépület (Debrecen, Egyetem tér 1.) Díszudvarán. A Gyermeknevelési és Felnőttképzési Kar ünnepsége június 23-án, pénteken 10 órakor, az Informatikai Kar rendezvénye 13 órakor, a Fogorvostudományi Karé pedig 16 órakor kezdődik. Június 24-én, szombaton 10 órától a Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar, 13 órától pedig a Gyógyszerésztudományi Kar végzősei vehetik át oklevelüket.

Kozmetológiai Kongresszus

A Magyar Dermatológiai Társaság 17. alkalommal rendezi meg kozmetológiai kongresszusát. A június 22-24. között a Kölcsey Központban (Debrecen, Hunyadi utca 1-3.) rendezett tanácskozáson a szakterület legfrissebb eredményeit ismerhetik meg a szakemberek. Bővebb információ.

Systematic Reviews továbbképzés

"Advanced Epidemiology and Statistics Part 1: Systematic Reviews" címmel tart tudományos továbbképzést a Debreceni Egyetem Népegészségügyi Kara június 28-29-én a Kassai úti campuson található Megelőző Orvostani Intézetben. Bővebb információ.


FröccsTorony 2017

Fehér és Habzóbor Fesztivál lesz június 23–25. között a Nagyerdei Víztoronyban, ahol könnyűzenei programokkal és különböző pincészetek kínálatával várják a vendégeket. Részletek.


Videók

Felhívások

Kedvezményes belépő a Campus Fesztiválra

Idén is kedvezményesen vásárolhatják meg a Campus Fesztiválra szóló belépőket az egyetem dolgozói, hallgatói, alumni tagjai, valamint családtagjaik. A kedvezmény érvényesítéséhez a http://regisztracio.unideb.hu/campusfesztival oldalon lehet regisztrálni 2017. június 30-ig. A napijegy 7.990 helyett 6.990, a bérlet pedig 18.990 helyett 15.990 forintba kerül. Bővebb információ.

yoUDay: már kaphatók a jegyek!

Megkezdődött a jegyárusítás a Debreceni Egyetem 2017-es stadionshow-jára. Egyetemi dolgozóknak, hallgatóknak, alumni tagoknak 90 százalékos kedvezménnyel 3900 forint helyett 390 forintba kerül a belépő. A jegyvásárlás és bővebb információ a https://youday.hu/ oldalon és a Facebookon érhető el. Az egyetemi közösség egységét és összetartozását szimbolizáló, országosan egyedülálló eseményt idén szeptember 27-én rendezik meg a Nagyerdei Stadionban.

DEENK felhívás

A Debreceni Egyetem Egyetemi és Nemzeti Könyvtára tájékoztatja az olvasókat, hogy a Díszudvaron zajló diplomaosztó ünnepségek miatt a Főépületben lezárják a DEENK Bölcsészettudományi és Természettudományi Könyvtár főbejáratát. A könyvtár ideiglenes bejárata a rendezvények ideje alatt a központi épület bal oldalán, a második emeleti oldalfolyosó végén lesz, amely mozgáskorlátozottak számára is megközelíthető.


Képgalériák

Egészség Kapuja - egészségipari konferencia és kiállítás

Tudományos ülés a hirtelen szívhalálról a Klinikai Központban

Megkezdődtek a nyári diplomaosztó ünnepségek

A DVSC labdarúgóinak diagnosztikai és terápiás vizsgálata a SET Központban


Rólunk írták

Atomexpo: együttműködést tervez a Debreceni Egyetem és a Roszatom (Dehir.hu)

Közös projekteket indítanak az oktatás és a tudomány terén, előadásokat, szemináriumokat szerveznek, hallgatói csereprogramokat támogatnak. Részletek.

Egy piacvezető kínai cég a Debreceni Egyetem új partnere (Haon.hu)

A világ legnagyobb genomikai vállalatával, a kínai Bejing Genomics Institute-tal kötött a genetikai tudományok kutatását és fejlesztését szolgáló együttműködési megállapodást a Debreceni Egyetem. Részletek.

Holtig tartó tanulás (Weborvos.hu)

Az 1990-es évek elején egy mellkas CT-t fél óra alatt készítettek el 2x19 szeletből, ma ez 5 másodperc és akár 1000-1500 szelet. Dr. Berényi Ervin professzorral, a Debreceni Egyetem Klinikai Központ Orvosi Képalkotó Klinika igazgatójával az orvosi diagnosztika fejlődési irányairól és ennek jelentőségéről beszélgetett az Orvosok Lapja. Részletek.

Laborban is készülnek a szezonra a Loki focistái - videóval (Debrecen TV)

Az egyetem sportdiagnosztikai központjában készült felmérés után a szakmai stáb pontos képet kap a játékosról, egyénre szabhatja az edzéstervet. Részletek.

Így ünnepelték a debreceni egyetemisták a feljutást! + videó (Civishir.hu)

Ahogy arról beszámoltunk, a DEAC a Körmend testén keresztül jutott az NB III-ba. Fotósunk csak a mérkőzés történéseit, és az azt követő örömmámort tudta megörökíteni. Pedig volt tovább is... Részletek.


A Debreceni Egyetem Hírlevele XVIII. évf. 24. szám | 2017. JÚNIUS 22.

A hírlevelet a Debreceni Egyetem minden dolgozója megkapja. Amennyiben le szeretne róla iratkozni, kattintson ide. Lapzárta minden szerdán 12 órakor. Felelős kiadó: DE Rektori-Kancellári Kabinet Sajtóiroda.