DEBRECENI EGYETEM HÍRLEVÉL XVIII. ÉVF. 23. SZÁM | 2017. JÚNIUS 15.

DEBRECENI EGYETEM HÍRLEVÉL

XVIII. ÉVF. 23. SZÁM | 2017. JÚNIUS 15.

HÍREK

QS-rangsor: nemzetközi népszerűség

Vezető helyen áll a külföldi hallgatók számában a hazai intézmények között a Debreceni Egyetem; mutatóin javítva megőrizte pozícióját a Quacquarelli Symonds (QS) legfrissebb világrangsorában. A szervezet 84 ország 959 felsőoktatási intézményét értékelte, Debrecen a 651-700. helyen végzett.

Kezdődnek a diplomaosztók!

Több mint 3600 végzős veheti át oklevelét a következő hetekben a Debreceni Egyetemen. Elsőként június 16-án az Általános Orvostudományi Kar tartja ünnepségét a Főépület Díszudvarán. A diplomaosztókat az egyetem Multimédia Kompetencia Központja élőben közvetíti a hirek.unideb.hu oldalon.

Végy egy jó kapust!

Király, Szécsi, Szuper, Hoffmann - a magyar sport legendás, nemzetközileg is elismert kapusainak részvételével szervezett előadás-sorozatot a Debreceni Egyetem Sporttudományi Koordinációs Intézete. A labdarúgás, a vízilabda, a jégkorong és a kézilabda legelismertebb hazai hálóőrei szerdán tartottak előadásokat a Lovardában.

Az NB I-ben folytatják a futsalosok!

Magabiztosan, kettős győzelemmel, összesítésben 11-2-vel nyerte meg az NB II döntőjét a Debreceni Egyetem férfi futsal csapata. A Szigetszentmiklós elleni pénteki visszavágón aratott győzelem után a DEAC feljutott az élvonalba, ahol a 2013/2014-es szezonban szerepelt utoljára.

Lucullusi lakoma és közösségi élmény

Főző- és sportverseny, élménytúrák és kalandjátékok, Dumaszínház Dombival és utcabál - változatos programokkal várta munkatársait a június 9-ei Dolgozói DErbin a Debreceni Egyetem. A Nagyerdei Stadion szomszédságában rendezett programon idén a tavalyinál több mint 20 %-kal többen, összesen 5500-an vettek részt.


Programajánló

Diplomaosztó ünnepségek

Az Általános Orvostudományi Kar végzőseinek ünnepségével megkezdődnek a diplomaosztók a Debreceni Egyetemen. A leendő orvosok a június 16-án, pénteken 11 órakor kezdődő eseményen veszik át oklevelüket a Főépület Díszudvarán.

A Zeneművészeti Kar végzőseinek koncerttel egybekötött diplomaosztója június 17-én, szombaton 14 órakor kezdődik a Liszt teremben (Debrecen, Nagyerdei körút 82.).

Hirtelen szívhalál 2017

Tudományos ülés keretében szervez továbbképző tanfolyamot a Debreceni Egyetem Általános Orvostudományi Kar Gyermekgyógyászati Intézete, a Sürgősségi Orvostan és Családorvostan Tanszéke, a Magyar Kardiológusok Társasága és a Magyar Oxyológiai Társaság június 16-án, pénteken 14 órai kezdettel a DE ÁOK Elméleti Tömb tantermében (Debrecen, Nagyerdei krt. 98.).

Születés Hete Debrecenben

Idén a Nagyerdei Víztorony ad otthont június 12-18. között a Születés Hete rendezvényeinek. Részletek.

5. AVA Kongresszus

A Debreceni Egyetem Gazdaságtudományi Kara 2017. június 19-24. között rendezi meg az 5. AVA Kongresszusát 9 ország több mint 60 fő részvételével. Részletek.

Könyvbemutató

A Debreceni Egyetem BTK Nevelés- és Művelődéstudományi Doktori Programja, az MTA Nevelésszociológia Albizottsága, valamint a Debreceni Egyetem Felsőoktatási Kutató és Fejlesztő Központja június 20-án, kedden 14 órától a Debreceni Egyetem Főépületének X-es előadójában könyvbemutatót tart. Részletek.

Buzánszky Kupa

A Debreceni Egyetem közreműködésével idén is megrendezik a Kozma Mihály Futsal Kupa, a Buzánszky Jenő Labdarúgó Egyetemi Kupa nagydöntőit a Superliga, az Elnök Kupa, a Divízió II., a Divízió III., valamint a Női Liga osztályokban. A mérkőzések június 21-én, szerdán 15.30 órakor kezdődnek a DEAC Műfüves pályáin.


Programok a Víztoronyban

Június 16-án 20.30-kor kezdődik a Rakonczai piano est, 17-én, szombaton pedig 17 órától Butiq XXL Pikniq - Táncolj szabadon! a Nagyerdei Víztoronyban.


Videók

Felhívások

Kedvezményes belépő a Campus Fesztiválra

Idén is kedvezményesen vásárolhatják meg a Campus Fesztiválra szóló belépőket az egyetem dolgozói, hallgatói, alumni tagjai, valamint családtagjaik. A kedvezmény érvényesítéséhez a http://regisztracio.unideb.hu/campusfesztival oldalon lehet regisztrálni 2017. június 30-ig. A napijegy 7.990 helyett 6.990, a bérlet pedig 18.990 helyett 15.990 forintba kerül. Bővebb információ.

Nyári tábor

A Debreceni Egyetem Földtudományi Intézete idén július 3-7. között szervez földtudományi nyári tábort 4-6. osztályos általános iskolás gyerekek számára. Jelentkezési határidő: 2017. június 20. Bővebb információ és jelentkezési lap.

DEENK felhívás

A Debreceni Egyetem Egyetemi és Nemzeti Könyvtára tájékoztatja az olvasókat, hogy június 16-án, pénteken a Díszudvaron zajló diplomaosztó ünnepség miatt 10-13 óra között a Főépületben lezárják a DEENK Bölcsészettudományi és Természettudományi Könyvtár főbejáratát. A könyvtár ideiglenes bejárata a rendezvény ideje alatt a Központi épület bal oldalán, a második emeleti oldalfolyosó végén lesz.


Képgalériák

Dologozói DErbi a Nagyerdei Stadionnál

Születés Hete a Klinikai Központban

Zola, Mirbeau et le naturalisme - nemzetközi konferencia a BTK-n

Vénaszkennert adományoztak a Gyermekgyógyászati Klinikának


Sport

Labdarúgás

Visszavágót játszik a DEAC a Körmendi FC-vel. A mérkőzés tétje a NB III-ba jutás. A találkozót június 17-én, szombaton 17 órától rendezik a Dóczy József utcai sporttelepen.


Rólunk írták

Több ezer diploma talál gazdára Debrecenben (Hajdupress.hu)

Több mint 3600 végzős veheti át oklevelét a következő hetekben a Debreceni Egyetemen. A hirek.unideb.hu élőben közvetíti a diplomaosztókat. Elsőként június 16-án az Általános Orvostudományi Kar tartja ünnepségét a Főépület Díszudvarán. Részletek.

A Debreceni Egyetemen kiderült, mi a jó kapusok titka (Hajdú-bihari Napló)

Sok érdeklődőt vonzott a Lovardába szerdán az az egyedülálló konferencia, melyet a Debreceni Egyetem (DE) szervezett: a magyar sport legendás, nemzetközileg is elismert kapusainak részvételével tartott gondolatébresztő eladás-sorozaton tulajdonképpen arra keresték a választ, mi a közös a különböző sportágak hálóőreiben, és hogyan tanulhatnak egymástól. Részletek.

Berki Krisztián szerint ez kell a sikeres vizsgákhoz (Eletforma.hu)

Berki Krisztián olimpiai bajnok tornász jelenleg a Debreceni Egyetem sportszervező szakán első éves hallgató. Ma már könnyen veszi a vizsgák és a versenyek okozta izgalmakat. Elmondása szerint ebben sokat segített neki a sport. Részletek.

Szeptember végére elkészül az egyetem fitneszterme a Nagyerdei Stadionban (Dehir.hu)

Félmilliárd forintból alakítják ki Debrecen legnagyobb fitneszközpontját a stadion déli oldalán. Részletek.

Kismamák és kispapák járhatták be a szülészeti klinikát (Haon.hu)

Nemcsak baba-, hanem papabarát is a Debreceni Egyetem Szülészeti Klinikája, ahol a házaspárok együtt élhetik át a családdá válást a gyermekágy első napjaiban. A Születés Hetének klinikai nyílt napján a szülőszobába is bemehettek az érdeklődők. Részletek.


A Debreceni Egyetem Hírlevele XVIII. évf. 23. szám | 2017. JÚNIUS 15.

A hírlevelet a Debreceni Egyetem minden dolgozója megkapja. Amennyiben le szeretne róla iratkozni, kattintson ide. Lapzárta minden szerdán 12 órakor. Felelős kiadó: DE Rektori-Kancellári Kabinet Sajtóiroda.