A DE KK Onkológiai Klinika aktuális betegellátási rendje

1. Ambulanciák működése, receptek felírása
Az ambulanciák működése folyamatos.
A járványügyi helyzet enyhülésével jelentős számú gondozás alatt álló daganatos beteg kér időpontot az onkológiai járóbeteg ambulanciákra kontrollvizsgálat céljából.
A betegekkel történő kapcsolattartás, a betegtájékoztatás, az előjegyzés diszpécser segítségével történik.
Információs, valamint előjegyzési elérhetőségünk:

Telefonszámunk: 06 52 255 260

E-mail: elojegyzes.oncology@med.unideb.hu

 

A biztonságos és gördülékeny betegellátás érdekében, a szakmai szempontok maximális figyelembevételével továbbra is célunk a betegvárók zsúfoltságának csökkentése, melynek alapja a szigorú előjegyzési rend szerint végzett betegellátás.
Felhívjuk figyelmüket, hogy az ambulancián továbbra is csak az onkológiai betegeket fogadunk, hozzátartozókat nem.
Az Onkológiai Klinikán betegszűrő rendszer kialakítása történt: az épület bejáratánál védőköpennyel, maszkkal, sebészi kesztyűvel ellátott szakdolgozó a klinikára belépő összes betegnél elvégzi a betegek hőmérsékletének mérését, és a kérdőíves felmérést.
Amennyiben COVID-gyanús beteg jelentkezik (légúti infekcióra utaló panaszok, tünetek, láz, hőemelkedés) a beteget nem engedik be az Onkológiai Klinikára, hanem az előírt protokoll szerint irányítják a megfelelő egészségügyi intézménybe.
A járóbeteg ellátás harmonizálását segíti az EESZT használata. Ezen az elektronikus rendszeren keresztül lehetséges a beteg számára a szükséges recept felírása, melyet a kezelőorvossal történő telefonos konzultáció előz meg.
Az onkoteamek működése zavartalan.
Kérjük Önöket, hogy a klinikára való belépéskor az automata mellett végezzenek kézfertőtlenítést a mellékelt oldatokkal.
A váróteremben kérjük, egymástól biztonságos – lehetőleg 2, de legalább 1 méter – távolságra foglaljanak helyet. A védőmaszk hordása hasznos, a személyi kézfertőtlenítő alkalmazása kötelező.

 

2. Fekvőbeteg-ellátás, kúraszerű kezelések
A kúraszerű, illetve a fekvőbeteg-ellátás során az ágyak közötti távolság megnövelésével, rendszeres fertőtlenítésekkel, szellőztetéssel, a higiéniás rendszabályok betartásával továbbra is csökkentjük a fertőzés veszélyét.

 

3. A klinikán kizárólag azokat a külföldi betegeket fogadjuk/látjuk el, akik

    érvényes magyar TAJ kártyával rendelkeznek, VAGY
    olyan egészégbiztosítással rendelkeznek (pl. GENERALI Studium), amely a magyar tb-biztosítottakkal az adott ellátás tekintetében egyenértékű ellátásra jogosít, VAGY
    EGT-tagállamból érkeztek, és érvényes EU-kártyával rendelkeznek (ez a kártya csak az orvosilag szükséges/sürgős szükség szerinti egészségügyi ellátásokra jogosít; az egészségügyi ellátás orvosilag szükséges jellegét a kezelőorvos bírálja el), ÉS
    koronavírus-fertőzés (COVID-19) tüneteit NEM mutatják (ha mégis, ez esetben a betegek a Kenézy Egyetemi Kórház Infektológiai Osztályára kerülnek átirányításra).
    Tájékoztatjuk tisztelt külföldi betegeinket, hogy az országos tisztifőorvos által 2020. március 26-án kiadott, a COVID-19-JÁRVÁNYRA VONATKOZÓ TILTÓ ÉS KÖTELEZŐ HATÁROZATA értelmében:
    a külföldről érkező nem magyar állampolgárok Magyarországterületére NEM léphetnek be,
    a külföldről Magyarország területére belépő magyar állampolgárok a belépéskor kötelesek magukat egészségügyi vizsgálatnak alávetni, melynek eredményétől függően kijelölt karanténban vagy hatósági házi karanténban kerülnek elhelyezésre.

Fentieknek megfelelően azon külföldi/külföldről érkező magyar betegeinket, akik nem életvitelszerűen tartózkodnak Magyarország területén, jelenleg nem tudjuk fogadni.
Felhívjuk figyelmüket, hogy a Klinikai Központban, így az Onkológiai Klinikán is 2020. március 8-tól visszavonásig általános látogatási tilalom van érvényben!

Kérjük a fentiek betartását és szíves megértését.

Közzététel dátuma: 
2020. május 29.