Alkotói Pályázat 2020 – MI VAN A FIÓKODBAN?

Alkotói Pályázat 2020 – MI VAN A FIÓKODBAN?

A Debreceni Egyetem meghirdeti „Mi van a fiókodban?” címmel nyílt, alkotói pályázatát általános iskolás tanulók, középiskolás diákok, valamint egyetemisták és felnőttek számára a következő kategóriákban:

- irodalmi pályázat (külön vers és novella kategória)
- meseíró pályázat
- illusztrációs pályázat
- kreatív könyvajánló

A pályázat célja tehetséges írók és illusztrátorok felkutatása, és számukra lehetőséget nyújtani a bemutatkozásra, illetve a fiatal generáció inspirálása az alkotásra.

A legjobb pályaművek egy antológiába kerülnek bele.

A szervezők nem titkolt szándéka, hogy egy kicsit kimozdítsák az embereket a falak közül, még ha csak képzeletben is. Ez a lelassult időszak sokaknál lehetőség a „rendrakásra”, legyen szó akár a lelkünkről, akár az asztalfiókunkról. És ilyenkor sok minden előkerül. Arra biztatnak mindenkit, hogy ha még nem nézett a fiók mélyére, tegye meg, és amit ott talál, ossza meg velünk. Vagy ha üres az a fiók, itt az idő és lehetőség megtölteni azt.

Pályázat részletei

-Egy pályázó kategóriánkként 1-1, összesen maximum két pályázattal nevezhet.
-Pályaműként még nem publikált szöveget, verset, meserészletet várunk.
-Az illusztrációs pályázatra jelentkezők számára szövegrészleteket küldünk, melyek közül egyet kell kiválasztani, és ahhoz készíteni illusztrációt bármilyen technikával.
-A kreatív könyvajánlónál a cél egy a pályázó által kiválasztott mű kreatív bemutatása, (itt nem leírásokat várunk, hanem plakátot vagy pár soros posztot, interneten való figyelemfelkeltő bemutatást), hogy az minél jobban felkeltse az adott könyv iránti érdeklődést, ezzel is serkentve az olvasási kedvet.

- Tematikai megkötés az írások esetében nincs.
- Terjedelem 4000 leütés szünetekkel együtt.

Pályázat benyújtása

A pályázatokat elektronikus formában (pdf és doc) az odeon@zenetheatrum.hu e-mail címre szükséges megküldeni az adatok megadásával. A műveket névvel, életkorral, az iskola nevével, tanulók esetében a látogatott évfolyammal ellátva, egyetemistáknál a szak megjelölésével kérjük elküldeni.

Érdeklődni ugyanezen az e-mail címen lehet.

Határidő: 2020. május 15. éjfél

Nevezési díj nincs.

Közzététel dátuma: 
2020. április 29.