A visszavágót is a címvédő nyerte

A DASE ifistái közel álltak a bravúrhoz, de a hajrában a Hajdúböszörmény eldöntötte a szombati rangadót.

A Hajdúnánás elleni győztes rangadó után ismét élcsapattal találkozott Hegedűs Györk együttese, ugyanis a 14. fordulóban a regnáló bajnok Hajdúböszörmény otthonába látogattak. Az első párharcot 5-2-re a kék-fehérek nyerték, ifistáink viszont arra készültek, hogy ezúttal megnehezítik ellenfelük dolgát.

A mérkőzés elején visszafogott teljesítményt nyújtottak fiataljaink, ebben a periódusban a házigazdák irányították a játékot, a 12. percben pedig büntetőből meg is szerezték a vezetést. A gól után kezdett lendületbe jönni csapatunk, ahogy telt az idő, érvényesítettük akaratunkat, többször is eljutottunk a kék-fehérek kapujához. A 23. minutumban sikerült is ledolgozni a hátrányt, szöglet után Antwi-Agyei fejéről került a hálóba a labda. A szünetig hátralévő időben is csapatunk dominált, megvoltak a helyzetek is, ám a gólok számában már nem történt változás.

A második félidő elején hibáztunk hátul, eladtuk a labdát, ezt pedig góllal büntették a hazaiak. A Hegedűs-tanítványok nem estek össze, nagyobb sebességi fokozatba kapcsoltak, harmadik nagy helyzetüket pedig Dobi Ábel révén sikerült értékesíteni. Ifistáink voltak fölényben, áttevődött a játék a böszörményi télfélre, ám sehogy sem sikerült fordítani. A házigazdák a mérkőzés hajrájában kétszer lépték át a felezővonalat, két átlövési kísérletüket pedig siker koronázta, melyeknek köszönhetően otthon tartották a pontokat.

Vármegyei I. osztály U-19 14. forduló

Hajdúböszörmény – DASE: 4-2 (1-1)

DASE: Birta (Ugonna 87’) – Huszti (Fésűs 87’), Antwi-Agyei, Bíró, Inspiration (Horváth 87’), Burai (Balogh 33’), Tóth Zs., Dobi (Lakatos 87’), Magyar (Házi 87’), Kristóf (Ivánka 87’), Bikki

Edző: Hegedűs Györk

Gólszerzők: Antwi-Agyei 23’, Dobi 57’

Hegedűs Györk: A végeredmény nem tükrözi híven a mérkőzés képét, véleményem szerint nem volt két gól különbség a két csapat között. Az elején még nem tudtuk felvenni a meccs ritmusát, kissé félénken futballoztunk, ebben a periódusban ellenfelünk volt fölényben. Miután hátrányba kerültünk, feljavult a játékunk, fokozatosan átvettük az irányítást és sikerült egyenlítenünk. A második félidő elején újabb gólt kaptunk, de sikerült felállnunk és ismét egalizáltunk. A hátralévő időben mi támadtunk, benne volt a levegőben, hogy fordítunk, de kimaradtak a helyzetek. Ellenfelünk kétszer jött át a félpályán, sajnos mindkétszer be is vette a kapunkat. A vereség ellenére büszke vagyok a fiúkra, kétszer is fel tudtak állni a címvédő ellen, ha kicsit higgadtabbak a kapu előtt, legalább egy pontot begyűjthettünk volna.

The post A visszavágót is a címvédő nyerte appeared first on DEAC.