Jó rajtban bízik Nagy Zoltán

A Debreceni Egyetem futballcsapata vasárnap megkezdi az NB II-es “hadjáratot”, az első játéknapon Soroksáron vizitálunk. Nagy Zoltán a fővárosi összecsapáson pontszerzésben reménykedik, a Loki elleni városi rangadó során pedig sok nézőt vár a Nagyerdei Stadionba.

A DEAC labdarúgói a másodosztályú bajnokság nyitányát megelőző napokban a finomhangolást végzik. Együttesünk a holtszezon alatt hét mérkőzést játszott: a Putnokot 3-0-ra, a Békéscsabát 2-0-ra, a Tiszaújvárost 2-1-re győztük le, a kis Lokival és a Sajóbábonnyal remiztünk, míg a DVSC és a Mezőkövesd két vállra fektette Balogh Pál legénységét.

“Úgy érzem, jól sikerült a felkészülésünk, megfelelő állapotban várhatjuk a rajtot. Az edzőmeccseket figyelve is bizakodhatunk, egyedül a Loki elleni összecsapás második játékrésze lóg ki a sorból. Ekkor ellenfelünk átszaladt rajtunk, ezt a hibát nem követhetjük el újra. Találkozóról találkozóra érezhető volt a fejlődés, ami szintén pozitívum. Ettől függetlenül nem dőlhetünk hátra, akad még javítanivalónk” – hangsúlyozta Nagy Zoltán.

Alakulatunk a Balogh Pál vezette szakmai stábbal vág neki a pontvadászatnak. Rutinos futballistánk ideális döntésnek tartja Balogh kinevezését, akit emberileg és szakmailag is sokra tart. Nagy hozzátette, a csapat és a tréner hamar azonos hullámhosszra került egymással.

A Debreceni Egyetem gárdája vasárnap a Soroksár otthonában vendégeskedik, az összecsapás 17.30-kor kezdődik a Szamosi Mihály Sporttelepen. Lipcsei Péter tanítványai a csonka idényben a tizedik helyen végeztek, miután huszonhat meccsen harmincöt pontot szereztek.

“Küzdelmes, nehéz mérkőzésre készülünk. Nem igazán szeretném az ellenfelet elemezgetni, de abban biztos vagyok, hogy egy szervezett együttes vár ránk. Azt megígérhetem, hogy nem fogunk feltett kézzel kifutni a pályára, ponttal vagy pontokkal akarunk hazatérni. Újoncként a biztos bennmaradás lehet az elsődleges célunk, de én nem elégszem meg ennyivel, jó lenne, ha a középmezőny végére odaérnénk. A Vasas és a Debrecen az igazolások alapján kiemelkedik, mögöttük pedig egy hat-nyolc csapatból álló boly jöhet létre. Augusztusban hét fordulót rendeznek meg, ezt követően lehet tisztábban látni az erőviszonyokat” – mutatott rá a 34 esztendős futballista.

Augusztus 5-e minden cívisvárosi fociszurkoló számára piros betűs ünnep lesz, hiszen debreceni derbinek ad otthont a Nagyerdei Stadion. A DEAC-DVSC találkozó Nagy Zoltánnak sem lesz mindennapi, hiszen a piros-fehér klub tagjaként sok szép sikernek lehetett a részese.

“Pozitív élmények jutnak eszembe, amikor a Lokira gondolok. A veretlenül megnyert bajnokság, az Európa-liga-csoportkör vagy a Magyar Kupa-győzelmek olyan sikerek, amiket nem lehet elfelejteni. Nem csak nekem lesz speciális a városi rangadó, a DEAC-ban sok játékos kötődik a Lokihoz. Nem akartunk az NB II-ben találkozni a DVSC-vel, ám ha már így alakult, remélem, hogy sok szurkoló lesz a stadionban” – fogalmazott a védő, aki a mostani Loki-játékosok közül többek között Szécsi Márkkal, Ferenczi Jánossal, Korhut Mihállyal, Kinyik Ákossal és Szatmári Csabával is jó viszonyt ápol.

The post Jó rajtban bízik Nagy Zoltán appeared first on DEAC.