Bravúr és hidegzuhany

2019. március 04. - 13:35 Óriási skalpot szerzett a Debreceni Egyetem kosárlabdacsapata, miután a bajnoki címvédőt is legyőzte hazai pályán. Két nap alatt a mennyet és a poklot is megjárták a DEAC jégkorongozói Gyergyóban, és nem sikerült a bravúr a focistáknak és a kéziseknek sem a hétvégén.

Kosárlabda – a bajnok is elbotlott Debrecenben

Hat ponttal verte a listavezető és bajnoki címvédő, újdonsült kupagyőztes Szolnoki Olaj KK együttesét a DEAC szombaton az Oláh Gábor utcán. A parádés hangulatú, végig kiélezett meccset 96-90-re nyerték Ivosevék. A debreceniek 20 meccs után az ötödik helyen állnak az NB I/A-ban.  Berényi Sándor elégedetten értékelt a találkozót követően.

- Nagyon boldogok vagyunk, hiszen óriási tettet hajtottunk végre. A klubunk életében ez nem kis dolog, hiszen mióta tagjai vagyunk az élvonalnak, a Szolnok kivételével már minden csapatot le tudtunk legalább egyszer győzni. A második félidei védekezésünk volt a kulcs, ami végre úgy működött, ahogy azt elvárom. Természetesen az olyan extrák is kellettek, mint Dugat tripla-duplája, vagy Ivosev játéka, amik nélkül nem lehet bajnokot verni – összegzett a szakvezető.

Jégkorong – a pályaelőny legalább megvan

Két teljesen ellentétes találkozót játszott a DEAC Erste Ligás jégkorongcsapata szombaton és vasárnap Gyergyószentmiklóson. A bajnoki negyeddöntő harmadik meccsén 3-2-re nyertek Bertáék, ezzel már szombaton visszaszerezték a pályaelőnyt a GYHK-val szemben. Vasárnap, a negyedik meccsen aztán jött egy jókora – a hokiban egyáltalán nem példa nélküli – hidegzuhany, amikor a Gyergyószentmiklós hét gólt ütött a Debreceni Egyetem csapatának úgy, hogy a DEAC egyszer sem tudott betalálni. A párharc így most 2-2-re áll, az ötödik meccs szerdán lesz a Debreceni Jégcsarnokban.

Futsal – egy tízes a nyírségieknek

Magabiztos játékkal 10-2-re győzött hétvégi bajnokiján az NB II. keleti csoportjában listavezető DEAC női futsalcsapata. A debreceniek a Nyírség NSC otthonából, Újfehértóról hozták el a három bajnoki pontot. Az alapszakaszból még négy meccs van hátra. Amennyiben a következő mérkőzésen legalább egy pontot szerez a csapat, biztosan a keleti csoport első helyén végez.

Röplabda – otthon tartották a pontokat

3-0-ra kikapott a FINO-Kaposvár vendégekét a DEAC a férfi röplabda Extra Ligában. A második szettben 16-15-ig együtt haladtak a felek, ám többre nem futotta a mieink erejéből péntek este. Csütörtökön már a Kecskemétet fogadja az egyetemi legénység Debrecenben.

Kézilabda – kettő oda

Az őszi bravúr után ezúttal nem sikerült legyőzni a KTE-Piroska Szörp csapatát, a DEAC kétgólos vereséget szenvedett a férfi kézilabda NB I/B. keleti rangadóján pénteken a DESOK-ban. Szabó Csaba tanítványai sokat veszítettek a 26-28-as vereséggel, ugyanis a hetedikről a tízedik helyre csúsztak vissza a tabellán.

Floorball – papírforma eredmény

10-4-es vereséget szenvedett a DEAC élvonalbeli floorballcsapata a rájátszás első mérkőzésén, Törökbálinton. A fiúk Phoenix Fireball együttesével csaptak össze szombaton, és bár az első harmadban alaposan megnehezítették a címvédő dolgát, a második és harmadik játékrészben a Phoenix érvényesíttette a papírformát, és 1-0-ra vezet a két győzelemig tartó bajnoki elődöntőben. A találkozót Lánczi András szakosztályvezető értékelte.

- Van bőven tanulsága a mérkőzésnek számunkra. Még nagyobb erőfeszítéseket kell tenni a hét folyamán ahhoz, hogy a párharc második mérkőzésén megtörjük a Phoenix-átkot. Javításra szombaton lesz lehetőségünk, bízunk benne, hogy minél többen buzdítanak majd minket a DESOK-ban – mondta a játékosként is helytálló Lánczi.

Labdarúgás – egy pont termett

2-0-ra alulmaradtak a DEAC labdarúgói a Tiszaújvárossal szemben a 2019-es esztendő első bajnokiján. Az NB III-ban szereplő egyetemisták sorsát két korai gól pecsételte meg vasárnap a Dóczy utcán. A vereség miatt a DEAC a kilencedik helyre csúszott vissza a táblázaton. Sáfár László vezetőedző elmondta, egyéni hibákból születtek a gólok.

- A második félidőben adódtak előttünk lehetőségek, ezekkel viszont nem tudtunk élni. Azzal is takarózhatnék, hogy a tavalyi alapcsapatból négyen kiestek, de azért elég bő a keretünk, hogy a hiányzókat pótoljuk. Nyilván ez is befolyásolta a meccset, de ennyire nem kellett volna – fogalmazott Sáfár László.

A megye I-es DEAC II. gólnélküli döntetlent játszott a Monostorpályi ellen szombaton, a Böszörmény úti campuson, míg a DASE a Sárrétudvari otthonában maradt alul 4-1-re a hétvégén. 

DEAC/PKZs.