Feltenni az i-re a pontot

2018. december 07. - 12:53 Sorsdöntő mérkőzést vív a DEAC férfi röpicsapata vasárnap 14:30-kor a DESOK-ban. Szintén fontos meccs vár a jégkorongozókra és a férfi futsalcsapatra is. Hazai pályán búcsúzik az évtől a férfi kézilabdacsapat.

Röplabda – egy lépésre a felsőház

Az ősz talán legfontosabb mérkőzése következik a DEAC férfi röpisei számára az NB I-ben. A fiúk a Sümeg ellen lépnek pályára vasárnap 14:30-kor a DESOK-ban. Ha győznek, megszerzik a B-csoport 3. helyét, ami felsőházat, egyben biztos bennmaradást jelentene az egyetemi együttesnek. Ennek megfelelően hangolódott a héten a csapat az alapszakasz záró meccsére, mondta Fodor Antal szakosztályvezető, edző.

- Teljes erővel készültünk, és azt gondolom, hogy a győzelmi esélyünk reális. A Sümeg erőssége a centerjáték, emellett pedig nagyon jól nyitnak, ezekre kell elsősorban figyelni. Nagyon hajtós csapat, úgyhogy nem lesz könnyű dolgunk. Ők is nagyon készülnek ránk, úgy hallottuk, hogy edzőtáborba vonultak, és hogy már előző este Debrecenbe érkeznek, hogy kipihenten várhassák a meccset. De hát, mi sem ülünk tétlenül. Igyekszünk a nyitásokat és a nyitásfogadásokat hatékonyabbá tenni. Ha ez jó, akkor a védekezésüket széjjel tudjuk húzni, s a támadásaink hatékonyabbak lehetnek – mondta a rutinos szakember. 

A lányok is pályára lépnek a hétvégén, méghozzá idegenben. A csapat szombaton 18 órától a Jászberény otthonában vendégszerepel.

Jégkorong – sikerrel hangoltak

Kiütötte a listavezetőt a DEAC csütörtök este a Debreceni Jégcsarnokban. Az egyetemisták 6-0—ra verték a Csíkszeredát, Hetényinek ez már a negyedik shut-out-ja volt a szezonban. Pénteken újabb hazai derbi következik, 19 órától a Vienna Capitals II vizitál a Derék utcán.

Futsal – idegenben az Aramis ellen

Az Aramis otthonában vendégszerepel a DEAC férfi futsalcsapata péntek este. Az NB I-es találkozó 18:40-kor kezdődik Budaörsön és egyáltalán nem ígérkezik könnyűnek. A két csapat – csakúgy, mint a Szigetszentmiklós – 12 pontot gyűjtött eddig. Ha a debreceniek nyerni tudnak, akár az ötödik helyre is felléphetnek a tabellán. A DEAC edzője, Elek Gergő a találkozó kapcsán elmondta, igaz, idén már kétszer legyőzték az Aramist, a budaörsiek most sokkal erősebbek.

– Elég csak annyit említeni, hogy múlt héten megverték a Csömört, illetve van egy tapasztalt, válogatott szintű játékosokkal teletűzdelt és egy utánpótlás válogatott soruk. Szép feladat, de meg tudjuk oldani. Együtt, egységben, a Mezei ellen mutatott játékkal például – hangsúlyozta a szakember.

Az NB II. keleti csoportjában listavezető lányok a negyedik Nyírség NSC-t fogadják. Ez a találkozó szombaton 13 órakor kezdődik a DESOK-ban.

Kézilabda – hazai búcsú

Idei utolsó bajnokiját játssza a DEAC vasárnap a kézilabda NB I/B-ben. Az egyetemisták ellenfele a Törökszentmiklósi Székács lesz 18 órától a DESOK-ban. A vendégek 8 megszerzett egységgel a tabella kilencedik helyét foglalják el, meglepetésgyőzelmek sorát aratták az eddigi meccseiken. A DEAC azonban hazai környezetben mindenképpen sikerrel szeretne búcsúzni a 2018-as évtől. Az összecsapás tétje igen nagy, hiszen ha sikerülne itthon tartani a két pontot, akkor biztosan az ötödik és hetedik hely között telelne a Szabó-csapat, ami szép teljesítménynek számítana.