Rangadók a láthatáron

2018. október 05. - 12:15 A kosarasok Kecskeméten küzdenek a bajnoki pontokért, míg a jégkorongcsapat péntektől hétfőig háromszor is ütőt ragad. Szolnokon lépnek pályára a focisták, és debütál a megerősített férfi röpicsapat is az élvonalban.

Kosárlabda – Kecskeméten küzdenek

A Körmend elleni bravúros győzelem után Kecskeméten folytatja a bajnokságot a DEAC kosárlabdacsapata. A pénteken 18 órától kezdődő találkozón nem vár könnyű feladat Berényi Sándor együttesére az évek óta élcsapatnak számító KTE otthonában.

A vezetőedző szerint a Kecskemét egy nagyon masszív csapat, amelynél minimális a játékosmozgás. - Évek óta ugyanazt a szisztémát alkalmazzák, amelybe csak néhány játékost kell mindig beépíteni, egy nagyon összeszokott társaság az övék. Ők a favoritok hazai pályán, a topcsapatok is rendre megszenvednek Kecskeméten, de nekünk csak azzal kell foglalkoznunk, hogy kihozzuk magunkból a maximumot, ami akár egy értékes idegenbeli győzelmet is érhet – zárta szavait a vezetőedző, aki a nyitófordulóhoz hasonlóan ezúttal is mindenkire számíthat majd a keretből.

Jégkorong – harcias napok jönnek

Péntektől hétfő estig három meccs is vár a DEAC Erste Ligás jégkorongcsapatára. Háriék előbb a keménységéről - is - híres Corona Brasov együttesét fogadják a hét utolsó munkanapján, 18 órától a Debreceni Jégcsarnokban.

David Musial vezetőedző a mérkőzés kapcsán elmondta, jól játszottak az első, Brassó elleni meccsükön, de a pénteki egy új találkozó lesz. - Valóban jó csapat az ellenfelünk, ám ha agresszíven tudunk játszani, mindenki a legjobbját nyújtja, szerintem jó eredményt érhetünk el. Türelmesen kell jégkorongoznunk, de fontos lesz a letámadás is. Az ő harmadukban kell tartanunk a korongot, sokat kell kapura lőnünk, és meglátjuk, mi lesz belőle - mondta a tréner a pénteki derbiről.

Ezt követi két idegenbeli találkozó. Vasárnap 17 órától a Dunaújvárosi Acélbikák, míg hétfő este 20 órától az UTE vendége lesz a nagyszerű rajtot vett DEAC. Utóbbi mérkőzést élőben közvetíti az M4 Sport.

Futsal – győzni akarnak

5-1-es sikere után újra hazai pályán láthatjuk a DEAC NB I-es férfi futsalcsapatát. Az együttes a Rubeola Csömör legénységét fogadja péntek este 20.15-től a DESOK-ban. Bár Elek Gergő szerint a Csömör egy nagyon jó csapat sok válogatottal, a vezetőedző bizakodó. - Az eredményeik hektikusak. Szombathelyről pontot raboltak, az Aramistól nyolcat kaptak. Tehát kérdés milyen arcukat mutatják nálunk. Gyors talajhoz szoktak, a mi lassúnkkal szemben. Nehéz meccs lesz, amin győzelmet várok – nyilatkozta a tréner a deac.hu-nak.

Pályára lép az NB II-ben szereplő női együttes is, amely vasárnap 17 órától az Egert fogadja szintén a DESOK-ban.

Floorball – mesehősök ellen

IBK Cartoon Heroes – Kinizsi – DEAC találkozót rendeznek szombaton 18.30-tól a floorball salming OB I-ben. A helyszín az érdi Batthyány Sportiskola. A két együttes tabellaszomszéd, hiszen a DEAC az ötödik, míg az IBK a hatodik helyen áll a táblázaton.

Kézilabda – az éllovas következik

A bravúros kecskeméti győzelem után a bajnokság talán legerősebb csapata vár a DEAC férfi kézilabdázóira. Szabó Csaba legénysége szombaton 18 órától a Békést fogadja a DESOK-ban, az NB I/B. negyedik játéknapján. Az egyetemi gárda aktuális ellenfele egyedüli veretlenként, hibátlan mérleggel vezeti a keleti csoportot.

Labdarúgás – nehéz vendégség

Szolnokra látogatnak vasárnap a DEAC NB III-as labdarúgói. A házigazda Tisza-partiak a negyedik helyen állomásoznak a tabellán, míg a DEAC a múlt heti, kiütéses győzelmének is köszönhetően a 11. pozíciót foglalja el. A meccs 14.30-kor kezdődik a Tiszaligeti Stadionban.

A mérkőzésről Bíró Péter, a DEAC gólvágója beszélt. - A szolnokiak hazai pályán valószínűleg dominálni fognak, biztosan a három pont megszerzésére törekednek, de mi sem szeretnénk üres kézzel hazatérni. A stabil védekezés lesz a kulcs, ha hátul rendben leszünk, lesz esélyünk a jó eredmény elérésére – vélekedett a fiatal támadó.

A megyei I. osztályban szereplő egyetemi csapatok egyaránt szombaton 14 órakor húznak stoplist. DEAC II. a Sárrétudvarit fogadja a Dóczy utcai egyetemi sportközpontban, míg a DASE Hajdúhadházra látogat.

Röplabda – a fiúk is nyitnak

Két korábbi válogatottal, Bagics Balázzsal és Tóth Andrással a soraiban debütál az 2018-2019-es bajnokságban a DEAC férfi röplabdacsapata. Fodor Antal nyáron alaposan megerősödött együttese Kaposváron kezdi a küzdelmeket vasárnap 16 órától, az NB I. B- csoport alapszakaszában.

A lányok szombaton 13 órakor a Kispest SE otthonában lépnek pályára a női NB II. keleti csoportjában.

Tour de DE - Egyetemi Bringanap

Hagyományteremtő szándékkal szervez kerékpárnapot a Debreceni Egyetem Sporttudományi Intézete az egyetemi polgárok és a lakosság számára október 9-én, kedden. A bringatúra 15 órakor rajtol az egyetem főépülete elől, célja pedig a többi közt az, hogy a kerékpározás legyen trendi közlekedési forma az egyetemisták körében. Emellett szeretnének kialakítani egy egyetemi, versenyzői bázist. Minden további részlet megtalálható az esemény facebook-oldalán: https://www.facebook.com/events/481335312371145/ [3]