Újabb NB I-es DEAC-csapat

2019. június 03. - 11:11 Megnyerte a másodosztály küzdelmeit, így egyenes ágon jutott fel az NB I-be a DEAC női futsalcsapata. A lányok a Fradit győzték le idegenben utolsó meccsükön, így a következő szezontól öt sportágban már hat DEAC-csapat szerepelhet a magyar élvonalban.

Futsal – bajnoki cím, feljutás

A DEAC női futsal együttesének egy döntetlen is elég lett volna, ám a lányok mindhárom bajnoki pontot elhozták a Fradi otthonából, ezzel pedig NB II-es bajnoki címet és feljutást ünnepelhettek vasárnap este.  A Debreceni Egyetem csapata fordulatos, küzdős meccsen 5-3-ra győzte le a csúcsrangadón a FTC-t. A derbin a DEAC-os Urai Bianka háromszor, míg Horváth Viktória kétszer volt eredményes. A születésnapos játékos-edző, Üveges Katalin büszkeségének adott hangot a találkozó után.

- Egész évben probléma volt a helyzetkihasználásunkkal, ez most tökéletesen működött, hatékonyan játszottunk. Ki kell emelnem Tóth Renit, nagyon kellett az ő jó teljesítménye, parádésan védett, de a sikerből mindenki kivette a részét, csapatként működtünk. Kemény, hajtós meccs volt, nagyon elfáradtunk, de megérdemelten nyertünk. Egyébként a Ferencváros nagyon jól játszott, egységes csapatot alkotnak, biztos vagyok benne, hogy jövőre ott lesznek velünk az NB I-ben. Még fel sem fogtuk igazán, hogy valóban megtörtént, feljutottunk az élvonalba, hatalmas a boldogság. Nagyon büszke vagyok a lányokra – mondta a játékos-edző, aki a DEAC vezetőinek is üzent. - Nagy köszönettel tartozunk, hogy támogattak minket, bíztak bennünk, amiért minden feltételt megteremtettek számunkra a sikeres szerepléshez, ez mind kellett ahhoz, hogy most bajnoki címet ünnepelhessünk – zárta gondolatait Üveges Katalin.

A férfi futsalcsapat lenullázta az Aramist a hetedik helyért vívott párharc első felvonásán, péntek este a DESOK-ban. A srácok négy gólt lőttek, eközben egyet sem kaptak, így 1-0-ra vezetnek a két nyert meccsig tartó küzdelemben. Folytatás hétfő este Budaörsön.

Labdarúgás – 9

A Debreceni Egyetem focicsapata a Salgótarjánt látta vendégül az NB III. utolsó, 30. fordulójában vasárnap. A DEAC ugyan kétszer is vezetett a bajnokin, ám végül 3-2-es sikerével a Nógrád megyei csapat szerezte meg a három pontot. Kerekes Krisztián folytatta remek szériáját, 21 éves játékosunk szerezte mindkét hazai gólt. A DEAC 44 ponttal a középmezőnyben, a 9. helyen zárta a harmadosztály küzdelmeit.

A megye I-es pontvadászatban is befejeződött a küzdelem. A DEAC II. a Hajdúsámsont győzte le 2-1-re, Katona László tanítványai így a 10. pozíciót kaparintották meg. A DASE 2-2-es döntetlent ért el a Kaba otthonában, Kovács Miklós legénysége a 14. helyen végzett.

DEAC/PKZs. fotók: deac.hu