Végelszámolás

2019. május 31. - 11:43 Az NB I. hetedik helyéért csatázik az Aramis-szal a DEAC férfi futsalcsapata, az első találkozó péntek este lesz Debrecenben. A női együttes a Ferencváros otthonába látogat, a napokban pedig bajnokcsapatot is ünnepelhetett a szakosztály.

Futsal – bajnokcsapat

Megnyerte az U20-as országos NB I. küzdelmeit a DEAC korosztályos fiú futsalcsapata. Zsuponyó Levente együttese olyan patinás klubok alakulatait utasította maga mögé, mint a Mezei-Vill, az Aramis, a BME, vagy éppen a Haladás. A srácok 28 meccsükből mindössze kettőt veszítettek el, háromszor pedig döntetlennel zártak. Igaz, a többieknek még van hátra pár mérkőzésük, ám a DEAC 72 pontja már nem behozható.

Az Aramist a felnőtt együttes is igyekszik maga mögé utasítani. Az élvonal hetedik helyéért ugyanis két nyert meccsig tartó DEAC-Aramis párharcot rendeznek. Az első felvonás pénteken 19 órakor kezdődik a DESOK-ban, míg a második találkozó hétfőn 19:20-kor lesz Budaörsön. Elek Gergő ezúttal egészen más meccsre számít, mint amilyen a Rubeola elleni volt.

-  A Csömör nagyon defenzív taktikával dolgozik, az Aramis már kevésbé, ők nagyon rutinos játékosokat ötvöznek nagyon fiatalokkal. Komoly kérdés, hogy milyen kerettel utaznak hozzánk. Nem mindig ugyanaz a csapat összetétele otthon és idegenben, így a mérkőzés nehézsége az utazó keretükön múlik – mondta a vezetőedző.
A lányok vasárnap tehetik fel az i-re a pontot, amennyiben legalább egy egységet szereznek a Ferencváros vendégeként 18 órától. Ha ez sikerül, a csapat egyenes ágon feljut a honi élvonalba. Ha az FTC nyer, akkor a DEAC osztályozót játszik az NB I. utolsó előtti helyezettjével a legrangosabb bajnokságért.

Labdarúgás – szezonbúcsú

A hétvégén befejeződik a harmadosztály 2018/19-es szezonja. A Debreceni Egyetem csapata a Salgótarjánt fogadja a Dóczy József utcán vasárnap 17.30-tól. Sáfár László tanítványai az idény végére elkapták a fonalat, ezt bizonyítja, hogy Kerekesék öt forduló óta veretlenek a bajnokságban. A labdarúgók diadallal búcsúztatnák a szezont.

- Természetesen a győzelem a célunk a Salgótarján ellen. A három pont megszerzésében góllal vagy gólokkal szeretném kivenni a részem. Őszintén megmondva az őszi meccsről már nincs sok emlékem, de ez nem is gond, hiszen most már csak a hétvégi meccsre kell fókuszálnunk - nyilatkozta Kerekes Krisztián, aki az utóbbi hetekben megtalálta a góllövő cipőjét, az előző három játéknapon hat gólt termelt a 21 esztendős futballista. Amennyiben az eredmények kedvezően alakulnak, a DEAC akár a hetedik pozíciót is elcsípheti.
A megye I-es bajnokság is véget ér hétvégén. A DEAC II. a Hajdúsámson ellen zárja a pontvadászatot szombaton 11 órától a Böszörmény úti campuson. A DASE pedig a sereghajtó Kaba otthonában vendégeskedik, a mérkőzés szombaton 17 órakor kezdődik.

DEAC/PKZs., fotók: deac.hu