Rajzolt versek a költészet ünnepén

2019. április 11. - 16:13 Színes versfeliratok lepték el csütörtökön délelőtt a Debreceni Egyetem épületeinek üvegfelületeit – az Egyetemi és Nemzeti Könyvtár idén is csatlakozott a „Posztolj verset az utcára!" kezdeményezéshez.

A korábbi évekhez hasonlóan most is lehetőséget kapott mindenki, hogy elárassza a Debreceni Egyetem Egyetemi és Nemzeti Könyvtár (DEENK) egységeinek üvegfelületeit, jelezvén, hogy József Attila születésnapja, a magyar költészet napja az egyetemi polgárok körében is kiemelt ünnep.

Az üvegre írt versek mellett a Kós Károly Művészeti Szakgimnáziummal együttműködve kiállítás is nyílt az intézmény diákjainak versek ihlette alkotásaiból az Élettudományi Könyvtárban.

– Mindez az egyetemi polgároknak szóló kulturális üzenet, ami már évek óta sikerrel hívja fel a figyelmet a költészet, a művészetek, az alkotás fontosságára – fogalmazott köszöntőjében Petró Leonárd, a DEENK főigazgató-helyettese.

– A mai alkalom kiváló lehetőség diákjainknak arra, hogy a nagyközönség előtt is megmutassák, mi mindent sajátítottak el iskolánkban a képzés során, milyen sokoldalúak, hiszen ezen a napon nem csupán verseket rajzolhattak, hanem képeket is „írhattak” a költészet ünnepén – mondta Vargáné Szabadka Tünde, a Kós Károly Művészeti Szakgimnázium és Kollégium intézményvezetője.

Természetesen a kiállítás megnyitójával nem ért véget a program, hiszen aki talál még szabad üvegfelületet, egész nap bátran posztolhatja kedvenc költőjétől vett idézeteit az egyetem egész területén.

Sajtóiroda - BZs