A felsőház a tét

2019. április 05. - 10:38 Saját kezükben van a sorsuk Bognár Kristóféknak. A DEAC férfi kosarasai egy székesfehérvári sikerrel biztosan megszerzik a felsőházat jelentő 5. helyet. A floorballozók a bronzért, a férfi kézisek pedig a kiesés ellen küzdenek a hétvégén.

Kosárlabda

A Debreceni Egyetem kosárlabdázói az elmúlt héten nagy lehetőséget szalasztottak el a PVSK otthonában, hiszen egy győzelemmel – az utolsó forduló eredményétől függetlenül – kvalifikálhatták volna magukat a felsőházba. A felsőházi rájátszást érő 5. helyet így szombaton, Székesfehérváron szerezheti meg Berényi Sándor együttese. 18 órától az Alba Fehérvár vendége lesz a DEAC kosárlabdacsapata az NBI/A alapszakaszának zárófordulójában.

A csapat biztosan az 5. helyen végez, ha nyer Székesfehérváron, de akkor is, ha a Paks és a Pécs vereséget szenved.
A klub a találkozóra ingyenes szurkolói buszt indít, jelentkezni a kosarlabdadeac@gmail.com email címen lehet.

Floorball

A magyar bajnoki bronzéremért vívott két győzelemig tartó párharc második mérkőzésén lép pályára a hétvégén a DEAC floorballcsapata a Dunai Krokodilok ellen. Az első meccset a jobban koncentráló és hajrázó Dunai Krokodilok SE a hosszabbításban megnyerte. A vesztes meccs után most javítana a debreceni gárda. A szezon utolsó hazai tétmérkőzése szombaton 13:30-kor kezdődik a DESOK-ban.

Kézilabda

A DEAC férfi kézilabdacsapata április 6-án, szombaton hazai pályán játszik az NB I/B következő fordulójában. A kiesés ellen küzdő egyetemisták az Ózd gárdáját fogadják 18 órától a DESOK-ban.

Jelenleg a DEAC a 11. (11 pont),  az Ózd pedig a 9. helyen áll (13 pont) a tabellán. A DEAC-nak a bennmaradáshoz nagyon fontos lenne a két pont megszerzése.

Röplabda

A DEAC női röplabdásai április 6-án, szombaton 13 órától Budapesten, a Kispest SE ellen lépnek pályára az NB II keleti csoportjában.

A férfiak április 8-án, hétfőn 20 órától szintén a fővárosban, 11-én, csütörtökön pedig itthon a DESOK-ban 19 órától játszanak – mindkétszer a MAFC ellen az Extraligában. Amennyiben döntetlen lesz a párharc állása, 13-án, szombaton ismét idegenben lépnek pályára a debreceni egyetemisták 19 órától. A tét az Extra Liga 5. helye.

Futsal

A DEAC női futsalcsapata az alapszakasz keleti csoportjának megnyerése után vasárnap Budapestre, a KRSE csapatához látogat az NB II felsőházában. A találkozó 16 órakor kezdődik. Az alapszakasz keleti és nyugati győztese, a DEAC és a Fradi 5-5 ponttal indul a felsőházban.

Labdarúgás

A DEAC a legutóbbi fordulóban 5-0-ra kikapott hazai pályán a Füzesgyarmat csapatától a labdarúgó NB III Keleti csoportjában. Vasárnap 16 órától Egerben javíthat a Debreceni Egyetem együttese.

A DEAC-ból biztosan hiányozni fog Nagy Zoltán, akit a Füzesgyarmat ellen két sárga után állított ki a játékvezető, az MLSZ pedig egy meccsre szóló eltiltással büntette a rutinos védőt.
A megye I-ben a jó formában lévő DEAC II. Kabán szeretné megszerezni zsinórban negyedik győzelmét. A két együttes szombaton 15:30-tól csap össze.
A DASE futballistáira "hatpontos" rangadó vár, hiszen a tabellaszomszédot, vagyis a Vámospércset látják vendégül vasárnap 15.30-tól a Böszörmény úti campuson.

Sajtóiroda