Elszalasztott lehetőség

2019. április 01. - 13:03 Négypontos vereséget szenvedett a DEAC kosárlabdacsapata az NB I. alapszakaszának utolsó előtti fordulójában, ám továbbra is versenyben van a felsőházért. Nem sikerült jól a gladiátorok bemutatkozása hazai pályán, és győzelmet engedett ki a kezéből a floorballcsapat is.

Kosárlabda – az utolsó forduló dönt

93-89-es vereséget szenvedett a DEAC kosárcsapata vasárnap a Pécsi VSK-VEOLIA vendégeként. A Debreceni Egyetem együttese 19 pontos hátrányból felállva egy labdára került a győzelemtől a hajrában, ami a forduló eredményei miatt már felsőházat is jelentett volna, de végül a PVSK otthon tartotta a két pontot. Nagy lehetőséget szalasztott tehát el a legénység. Berényi Sándor vezetőedző szerint az első félidőben sajnos rosszul lepattanózott és büntetőzött a csapat.

- Ez utóbbi a fordulás után is megmaradt. Gyakorlatilag a párját ritkítja, hogy negyven százalék alatt maradtunk büntetőből, de sajnos vannak ilyen esték, ezen túl kell lépnünk, és csak előre tekintenünk. Azért voltak pozitív elemei a mérkőzésnek, igyekszünk átültetni ezeket a jövő hétre, ahol megpróbáljuk kiharcolni az ötödik helyet – bizakodott a vezetőedző.

Amerikai foci – a vendég győzött

Első meccsét játszotta a DEAC színeiben, hazai pályán a debreceni amerikaifoci-csapat vasárnap a Böszörményi úti campus sportpályáján. A történelmi találkozó egy különleges momentummal kezdődött, ugyanis Széles Diána, Debrecen alpolgármestere végezte el az ünnepélyes kezdőrúgást.

A gladiátorok jól kezdtek, a védelem remekelt a találkozón, kétszer is labdát szerzett. A Nyíregyháza Tigers azonban kihasználta a hibákat, és azt, hogy a defense hamar kifáradt. 20-0-s nyíregyházi siker lett az első hazai amerikaifoci-meccs vége. Hanász Róbert vezetőedző elmondta, hogy a védelmünk megint erőn felül teljesített.

- A támadósorunk is nagyon jól váltogatta a játékokat az első félidőben, és még tudtunk is előre haladni. A félidő végén volt egy apróbb megcsúszás, egy hiba, így nem tudtuk megtartani a 0-0-t. A második félidőre viszont nagyon jól jött ki a Tigers, tudtak váltani, illetve a védelmünk kezdett nagyon elfáradni. A nagy számok törvénye alapján pedig előbb-utóbb várható volt, hogy a Nyíregyháza ezt kihasználja. A defense munkája miatt nem ezt az eredményt érdemeltük volna. A támadósor nem tudta jól kivitelezni azt, amivel készültünk a Tigers ellen.

Floorball – még nem dőlt el

Elveszítette a bronzcsata első meccsét a DEAC floorballcsapata. A fiúk aranygóllal, 9-8-ra kaptak ki Dunai Krokodilok otthonában vasárnap este úgy, hogy az utolsó harmadban már három találattal is vezettek. Ezzel még nincs veszve semmi, szombaton a DESOK-ban következik a második találkozó. 

Futsal – négyes az Újfalunak

Tizenhatodik győzelmével lezárta a női futsal NB II. alapszakaszát a DEAC vasárnap Berettyóújfaluban. A kora esti találkozón gólt sem kaptak a lányok, ellenben négyszer betaláltak. A folytatásban a nyugati csoport élcsapatival találkoznak Üvegesék, először már a hétvégén, Budapesten. A játékos-edző szerint sikerült megvalósítaniuk az előre megbeszélteket.


- Elégedett vagyok a lányokkal, a meccsel. Bármennyire is tét nélküli volt, de azért szerettük volna megnyerni ezt a mérkőzést is. Büszke vagyok a csapatra, hogy ilyen simán sikerült – mondta Üveges Katalin.

Röplabda – negyeddöntős párharc

Nem sikerült bravúrt elérni, így maradt a 6. helyen, és innen várhatja a további meccseket a DEAC férfi röplabdacsapata. A pénteki idegenbeli és a vasárnapi hazai mérkőzésen is a Kecskemét akarata érvényesült a bajnoki negyeddöntőben, így ők nyerték a két sikerig tartó párharcot, s jutottak a legjobb négy közé az Extra Ligában. Az egyetemisták a MAFC együttesével mérkőznek meg az 5-6. helyért.

Legyőzték a listavezető DSZC-Eötvös-DSE csapatát a DEAC női röplabdázói. Kuszkó Zsolt csapata 3-1-re nyert szombat este az OEC-en.

Kézilabda – nehéz helyzetben

33-25-ös vereséget szenvedett a DEAC a férfi kézilabda NB I/B-ben a Balmazújváros ellen vasárnap este hazai pályán. Az egyetemi együttes egy helyet tovább rontva, a 11. pozícióban áll a bajnoki tabellán.

Labdarúgás – két meccs, három pont

Egyetemi együttesünknek nem sikerült javítania a gyöngyösi vereség után, Sáfár László csapata ezúttal a Füzesgyarmattal szemben maradt alul 5-0-ra vasárnap a Dóczy utcán. A megye I-ben a DEAC II. zsinórban harmadik győzelmét aratta, Katona László játékosai szombaton a Hajdúnánást győzték le 2-1-re hazai környezetben.

DEAC/PKZs.