Győztek és előztek

2019. február 04. - 11:18 A Brassót is legyőzte a DEAC jégkorongcsapata hazai pályán a középszakaszban, így már negyedik a felsőházban. Újabb sikert könyvelhettek el a női futsalosok is, ám nem tudtak győzni a kupadöntős Kecskemét otthonában a férfi röplabdázók.

Jégkorong – a Brassót is elkapták

múlt csütörtöki, Csíkszereda elleni nagyszerű diadal után a Brassónak is visszavágott az idegenben elszenvedett vereségért a DEAC a jégkorong Erste Liga középszakaszában. A Debreceni Egyetem legénysége 3-1-re győzte le a vasárnapi játéknap előtt még negyedik Coronát a Jégcsarnokban. A sikerrel a két csapat helyet cserélt a felsőházban. David Musial vezetőedző szerint értékes három pontot szereztek egy nagyon jó Brassó ellen.

- Nehezen érkeztünk meg a mérkőzésbe, talán a második harmadban vettük fel azt a ritmust, amit szerettünk volna. Pozitívum, hogy az első játékrészben kivédekeztünk négy perc emberelőnyt, ami köszönhető a csapatnak és Hetényi nagyszerű teljesítményének, ez pedig az egész meccsre kihatott – mondta Musial.

A bajnokságban a válogatott nemzetközi tornája miatt most tíz nap szünet következik, a DEAC legközelebb február 14-én a Ferencvárost fogadja a Derék utcán.

Röplabda – a Kecskemét kifogott rajtuk

ten kupadöntőbe jutott Kecskemét otthonában játszott a DEAC szombat délután a röplabda Extra Ligában. A vendéglátókhárom játszmában győzték le Fodor Antal tanítványait. A debreceni egyetemisták jelenleg a hatodik helyen állnak a sorozatban.

Futsal – nehezebben nyertek

3-2-es győzelmet aratott a Mezei-Vill FC együttese ellen a DEAC a női futsal NBII keleti csoportjában vasárnap a DESOK-ban. A Debreceni Egyetem csapata nyolc pont előnnyel vezeti a bajnokságot a második Szolnok előtt. A találkozóról Üveges Kata játékos-edző beszélt a lefújás után.

- A lendülettel volt baj, úgy éreztem, mert nagyjából megvan a fejekben, hogy mit kellene csinálni, de a csapat kicsit szétesett volt most. Talán azért, mert nagyobb lett az önbizalmunk, viszont a meccsen a hozzáállásunk lehetett volna jobb. Jó lesz ez egyébként, de a sebességünk nem volt jó, s nem tudtunk felpörögni a gólok ellenére sem, illetve a fejekben kicsit rendet kell tenni. Ám a győzelemnek természetesen örülök – összegzett a tréner.

DEAC/PKZs.