Fontos meccsek előtt

2019. január 11. - 13:18 Hazai pályán szurkolhatunk a DEAC férfi kosárlabdacsapatának, a női futsalosoknak és a floorball együttesnek is a hétvégén. A Debreceni Egyetem alakulatai közül több is rangadót vív a dobogóért, vagy épp a középházért.

Jégkorong – dobogóesélyesek párharca

A negyedik helyezett Brassó vendégeként lép pályára a bronzérmes helyen álló DEAC a jégkorong Erste Liga pénteki játéknapján. A találkozó 17:30-kor kezdődik, és nagy lépést jelenthet a harmadik helyért vívott küzdelemben. Vincze Péter kemény ütközetre számít a közvetlen üldöző Corona ellen.

- A siker kulcsa az lehet, ha kevés lőtt gólon tudjuk tartani őket. Ez nem lesz egyszerű, hiszen kiváló légiósaik vannak, akik előszeretettel törnek kapura, és abból gyakran be is találnak. Ha a védekezési feladatokat megfelelően el tudjuk látni, akkor sikerülhet győztesen távozni – mondta a fiatal debreceni csatár.

Az erdélyi túra második állomása vasárnap lesz, amikor a DEAC a Gyergyószentmiklós otthonában meccsel szintén 17:30-tól. A GYHK a középmezőny tagja, jelenleg a hatodik helyen áll.

Kosárlabda – küzdelem a középházért

A KTE-Duna Aszfalt együttesét fogadja a DEAC az NB I. A-csoportjának 15. fordulójában, vasárnap. A 17 órától kezdődő találkozón Berényi Sándor együttese tovább folytathatja imponáló hazai sorozatát az Oláh Gábor utcán. A Kecskemét a debreceni egyetemisták közvetlen riválisa, mindkét gárda 7-7-es mérleggel áll, így a középházba jutás szempontjából nagyon fontos összecsapás elé néznek a felek. A csapat amerikai-argentin centere, Daniel Amigo szerint gyorsan el kell felejteniük a körmendi találkozót, és csak a Kecskemétre kell fókuszálniuk.

- A hétközi forduló miatt ezúttal kevesebbet tudunk készülni az ellenfélből. Hazai pályán eddig nagyon jól teljesítünk, egy kivételével az összest megnyertük, azt gondlom, hogy erre vasárnap is jó esélyünk lesz – vélekedett a találkozóról Daniel Amigo.

Futsal – ez sem lesz sétagalopp

Nehéz dolguk lesz a DEAC férfi futsalosainak a következő napokban. Az együttes péntek este 19 órától a bronzérmes helyen tanyázó Dunaferr otthonában lép pályára az élvonal 16. fordulójában. A csapat ezután megmérkőzik a másodikkal is, igaz utóbbival már kupamérkőzésen. Szentes-Bíróék a Kútház Haladás VSE ellen vágnak neki a sorozat negyeddöntőjének szerdán 19 órától a DESOK-ban.

Az NB II-es női együttesnek hazai pályán szurkolhatunk hétvégén. Üvegesék azt a Békéscsabát fogadják vasárnap 17 órától, amelyet októberben igen magabiztosan, 6-1-re legyőztek idegenben. A találkozó a Dóczy utcai egyetemi sportcsarnokban, a DESOK-ban lesz.

Floorball – győzelmi reményekkel

Szombaton sorozatban harmadik alkalommal lép pályára hazai környezetben a DEAC floorballcsapata. Ezúttal az érdi ARES HC látogat a Böszörményi útra. Az együttes két győzelemmel zárta a 2018-as évet, és sikerrel vette az első idei akadályt is, így zsinórban negyedszer gyűjtheti be a két bajnoki pontot. A DEAC a rájátszásért harcol, míg az ARES célja a még szilárdabb alsóházi pozíció.

DEAC/PKZs.