Újra pattog

2018. december 14. - 11:38 Rendkívül fontos mérkőzés elé néz péntek este a DEAC kosárlabdacsapata, Berényi Sándor együttese egy győzelemmel újra csatlakozhat a tabella első feléhez. Megismételnék a BME elleni sikert a futsalosok és pályára lépnek a floorballozók is.

Kosárlabda – fontos meccs a „nyolcért”

Három hét szünet után lép újra pályára a DEAC az NBI A-csoportjának 10. fordulójában. Berényi Sándor tanítványai pénteken 18 órától a tabella negyedik helyén álló Zalakerámia ZTE KK együttesét fogadják az Oláh Gábor utcai sportcsarnokban. A debreceniek fiatal bedobója, Kósa Tamás szerint a ZTE a legnagyobb meglepetéscsapata a bajnokságnak.

- Sok fiatallal vágtak neki a szezonnak, mégis a tabella első harmadában vannak. A kezdőötösük nagyon tapasztalt, nagyon jól működnek együtt, és a kispadról beszállók is lendületet tudnak vinni a játékukba. Eddig idegenben is jól szerepelnek, de szerencsére egy meccset leszámítva mi is stabilak vagyunk idehaza. Jó és kiélezett találkozóra számítok – vélekedett a ZTE elleni rangadóról Kósa Tamás.

Jégkorong – rangadó jön

A válogatott szünet után, jövő hét szerdán lép újra pályára a DEAC jégkorongcsapata. Az egyetemisták december 19-én 18 órakor fogadják a Ferencvárost az Erste Liga alapszakaszában. A második zöld-fehérek ellen még egyszer sem sikerült nyerni az idei kiírásban. Kétszer szétlövésben, egyszer pedig rendes játékidőben maradtak alul a Musial-legények, így van törlesztenivaló a Fradi ellen.

Röplabda – jön a visszavágó

3-0-ra elveszítette a Magyar Kupa-negyeddöntő első meccsét a DEAC férfi röplabdacsapata csütörtök este a Pénzügyőr ellen a DESOK-ban. A jóval esélyesebb fővárosiak elleni, második találkozó hétfőn 20 órától lesz idegenben.

Futsal – ismételni kell

Egyszer már legyőzték hazai pályán a BME csapatát a DEAC futsalosai, pénteken 18:30-tól jöhet az ismétlés. Az októberi meccset bírói műhiba miatt megóvta az ellenfél, így újra le kell játszaniuk a feleknek. A DESOK-ban nem is lehet más a cél, mint újra begyűjteni a három pontot. Elek Gergő vezetőedző természetesen nem örült az újrajátszásnak, ám ezúttal is bizakodó.

- Teljesen más meccsre számítok, mint az őszi találkozón. Az már régen volt, hiszem, hogy azóta fejlődtünk, jöhet a meccs, hogy bebizonyítsuk – mondta a szakvezető.

Az NB I-es férfiak mellett a második vonalban listavezető lányok is játszanak a hétvégén. A csapat vasárnap 10 órától az Eger otthonában vendégszerepel.

Floorball – visszavágni a Komáromnak

Rangadót játszik a DEAC a Salming OB I-ben. A negyedik helyen álló Vargáék a bronzérmes Komárom otthonában lépnek pályára szombaton 18 órától. Láncziék aktuális ellenfele ősszel 6-3-ra nyerni tudott Debrecenben, így a mostani találkozó sem ígérkezik éppen sétagaloppnak.