Karácsonyi meglepetés

2018. december 14. - 08:33 Különleges karácsonyi ajándékkal kedveskedik munkatársainak a Debreceni Egyetem: ingyenes belépőt biztosít dolgozói és családtagjaik számára december 20-án a ZeneTheatrum „Karácsonyi ének” című musical-előadására a Főnix Csarnokba.

A Debreceni Egyetem egész évben több családbarát programmal várja munkatársait és azok családtagjait. Karácsony közeledtével újabb tartalmas kikapcsolódási lehetőséggel lepi meg dolgozóit az intézmény. A világ egyik leghíresebb történetét, a „Karácsonyi ének” című családi musicalt december 20-án, csütörtökön mutatja be a Főnix csarnokban a ZeneTheatrum. A 19 órakor kezdődő előadásra az egyetem dolgozóinak lehetőségük van jegyet igényelni december 14-én, pénteken 12 óráig a regisztracio.unideb.hu oldalon maguk és közvetlen családjuk, gyermekeik számára.


– Lesz hóesés a színpadon, tűzzsonglőrök, óriáskivetítők, kétemeletes díszlet, tánc és dal színesíti az előadást, de ami a legfontosabb, a közönség megértheti, hogy mi a karácsony igazi lényege – mondta a hirek.unideb.hu portálnak Végh Veronika, debreceni ZeneTheatrum vezetője.

A Dickens örök érvényű klasszikus meséje nyomán készült darab a karácsony valódi szellemét idézi meg varázslatos látványvilággal, gyönyörű jelmezekkel, több mint száz színész, énekes, táncos közreműködésével. A főbb szerepekben Sári Éva, Balog Janó, Csáki Szabolcs, Jéger Zsombor és Tokaji Csaba lép a közönség elé, emellett közreműködnek – többek között - a ZeneTheatrum növendékei, köztük a DE Kossuth Lajos Gyakorló Gimnáziuma és Általános Iskolája diákjai is.


- A színházi társulat és az egyetem együttműködése már 18 éves. A december 20-ai előadásra néhány nap alatt több ezren igényeltek belépőket maguk és családtagjaik számára - tájékoztatta a hirek.unideb.hu-t Bács Zoltán kancellár.

 

Sajtóiroda - BZs