FőnixFitt – légy egészségtudatos!

2018. november 15. - 15:18 A mozgásformák kipróbálása mellett a Debreceni Egyetem szakembereinek jóvoltából a prevenció, a rehabilitáció és a szűrések is középpontba kerülnek Kelet-Magyarország legnagyobb fitneszrendezvényén. A FőnixFittet 2019. január 12-én tartják a Főnix csarnokban.

Az egész napos, évkezdő sportparádét 2019 januárjában már harmadik alkalommal rendezi meg a Magyar Sport- és Életmódfejlesztő Klaszter, valamint a Debreceni Sportcentrum Kft. A szabadidős és tömegsport napot a Debreceni Egyetem Sporttudományi Koordinációs Intézete, a Sportdiagnosztikai, Életmód- és Terápiás Központ, továbbá Debrecen önkormányzata is támogatja.

Dékán Tamás, az egyetem sporttal és életmóddal foglalkozó szervezeteket tömörítő klaszterének, az MSE Klaszter Kft-nek az ügyvezetője a programot beharangozó sajtótájékoztatón hangsúlyozta, hogy az eddigi, már jól bevált programokon nem változtatnak, a csarnok színpadán folyamatosan követik majd egymást az események. A különböző mozgásformák mellett ezúttal célul tűzték ki az egészséges táplálkozás népszerűsítését is.

A sportnap tudományos szakmai fórumán az egyetemi Sporttudományi Koordinációs Intézet, valamint a sportorvosi tanszék munkatársai is tartanak majd előadásokat, a Sportdiagnosztikai, Életmód- és Terápiás Központ szakemberei pedig korszerű diagnosztikai és szűrővizsgálatokkal várják a látogatókat. Többek között csontsűrűség-, vérnyomás-, vércukorszint- és testösszetétel-mérésen vehetnek részt az érdeklődők, illetve prevenciós és rehabilitációs tanácsokat kaphatnak. 

Széles Diána alpolgármester a program kapcsán elmondta: az önkormányzatnak nagyon fontos, hogy minél több tömegsport-rendezvénynek adjon otthont a város. Kiemelte, hogy legutóbb több mint 2500-an sportoltak a FőnixFitt-en, ami azt jelzi, hogy egyre nagyobb az igény az ilyen jellegű rendezvényekre.

A FőnixFitt történetében most először láthatja majd a közönség a sztárvendégek között Tatarek Rezsőt, az Ironbox koncepció atyját. Az év edzőjének hatszor megválasztott tréner úgy nyilatkozott: nem ritka, hogy 4-5 ezer embernek tart órát egyszerre, és bízik abban, hogy az aktív mozgás után boldogan mennek majd haza a vendégek. A debreceni sajtótájékoztató végén Tatarek Rezső egy 15 perces bemutatót tartott.  

 

Sajtóiroda