Magyar bajnoki cím után vb-siker

2018. október 15. - 16:21 A bronzmeccsig jutott az Oroszországban megrendezett Veterán Kötöttfogású Birkózó Világbajnokságon a Debreceni Egyetem főgyógyszerésze. Buchholcz Gyula a nyári hazai sikerek után a világversenyen is értékes pontokat szerzett.

2008 után 2018-ban ismét az oroszországi Permben rendezték a Veterán Kötöttfogású Birkózó Világbajnokságot, idén 36 ország 225 birkózója mérte össze erejét a 35-60 év közötti korcsoportokban. Az október 5-7. között megtartott világversenyen az „E” korosztályban, tehát az 56-60 évesek mezőnyében, annak 70 kilogrammos súlycsoportjában indult Buchholcz Gyula.

A Debreceni Egyetemi főgyógyszerésze a bronzmérkőzésig jutott az ukrán, német, török, svéd, litván és négy orosz versenyzőt felvonultató mezőnyben. A dobogó harmadik helyéért folytatott küzdelemben azonban ukrán ellenfele bizonyult jobbnak, végül világbajnoki pontszerzőként ötödik helyezett lett. A veterán sportoló azt mondja: edzője, Fekete Dániel nélkül nem jutott volna idáig.

Buchholcz Gyula idén júniusban kötött- és szabadfogásban is aranyérmet nyert a veterán birkózó ob-n. A magyar bajnokságnak a Debreceni Egyetem Sporttudományi Oktatóközpontja adott otthont.

 

Sajtóiroda