Mindenki pályára!

2018. augusztus 10. - 12:44 A hétvégén indul a labdarúgó megye I. küzdelemsorozata, amelyben idén már két egyetemi csapatnak, a DASE-nak és a DEAC II-nek is szurkolhatunk. Pályára lép az NB III-as alakulat is, jön a második forduló.

Labdarúgás, NB III. – tiszaújvárosi találkozó

A Putnok elleni döntetlennel zárult első bajnoki után újabb nehéz meccs vár a DEAC NB III-as focicsapatára.  A nyáron alaposan megerősödött DEAC a szintén jól igazoló, s a dobogóra is esélyes Tiszaújváros vendégeként lép pályára szombaton 17 órától a keleti csoport 2. fordulójában. A csapat edzője, Madar Csaba szerint reális esély van a DEAC-sikerre.

- Természetesen győzni szeretnénk, ugyanakkor egy nagyon nehéz meccsre számítunk. A Tiszaújváros az első fordulóban kikapott Egerben, és hazai pályán biztosan javítani szeretne. Mi egy elég változatos meccset játszottunk az első fordulóban a Putnokkal, ami szerintem nem volt rossz kezdésnek, most pedig szeretnénk további javulást látni a csapat játékában, illetve eredményességében is. Arra számítunk, hogy a házigazda támadó szellemben lép fel ellenünk, de ez nem jelenti azt, hogy teljesen beállunk védekezni. Szeretnénk a saját játékunknak játszani, amiben a hangsúly a labdabirtokláson és a pontos, precíz támadásbefejezéseken van – hangsúlyozta Madar Csaba. A csapatból többen sérüléssel bajlódnak, ezért csak a péntek délutáni edzésen dől el, ki tudja vállalni és ki nem a játékot szombaton Tiszaújvároson.

Labdarúgás – megy a megyei!

A 2018/2019-es pontvadászatban már két csapatnak szurkolhatunk a labdarúgó megyei I. osztályban. Az újonc DEAC II. hazai pályán mutatkozik be, Hajdúhadház együttesét fogadja szombaton 17 órakor a Böszörményi úti campus pályáján. Katona László edző beszélt az esélyekről. - Feljutóként a középmezőnyt célozzuk meg. Hajdúhadházzal kezdünk, ami olyan szempontból szerencsés, hogy nem a legerősebb csapatok közül kaptunk ellenfelet a nyitókörre. Úgy fogjuk fel, hogy gyakorlatilag folytatjuk a felkészülést, hiszen korántsem vagyunk még készen. De persze a Hadház elleni meccsen mindenképpen győzelmet várok – hangsúlyozta a DEAC II trénere. 

A tavaly a 16 csapatos megye I-ben a 10. helyen végzett DASE vasárnap 17 órától Berettyóújfaluban vág neki a pontvadászatnak. Az együttes fiatal edzője, Dér István szerint ők nagyobb fába vágják a fejszéjüket a nyitófordulóban. - Ha megnézzük a Berettyóújfalu teljesítményét az elmúlt években, akkor jobb csapatnak számít, ám nyilván nem feltartott kézzel fogunk pályára lépni, s mindent megteszünk azért, hogy győzelemmel jöjjünk haza. Papíron nem mi vagyunk az esélyesek, de a labda kerek. Talán kell még három-négy forduló, mire összeáll a csapat – tette hozzá Dér István. 

két megye I-es edző egyetért abban, hogy természetesen van egy kis egészséges rivalizálás közöttük, ám ez inkább baráti. Őmaguk is kíváncsian várják, hogy melyik egyetemi csapat fog előrébb végezni a megye I. végelszámolásánál.